A közönségkedvenc visszatér az Aluinvent-DVTK csapatához

Miskolc - A válogatott szünet után hétfőre állhat össze az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Miskolc - A válogatott szünet után hétfőre állhat össze az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Csütörtökön este visszatért az Aluimvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatához a szakvezető, Stefan Svitek, aki az elmúlt napokban a cseh női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, és – mint arról beszámoltunk – két győzelmet is elért az Európa-bajnoki selejtezőkön.

Nem volt egyszerű

– Nem volt egyszerű legyőzni a belgákat, nem véletlenül voltak az Eb-n harmadik helyezettek – mondta Stefan Svitek a cseh válogatottnál átélt élményeiről. – Nem kezdtünk jól ellenük, de aztán belejöttünk, a védekezésünk feljavult, olyannyira, hogy sikerült 50 pont alatt tartani őket. A németek elleni győzelem más volt ott, azon a mérkőzésen viszonylag sok ponttal vezettünk, habár volt egy olyan rész, amikor nem voltunk elég koncentráltak, de a végére azért magabiztos lett a siker.

Arra a kérdésünkre, hogy a DVTK cseh válogatott kosarasa Pecková teljesítményével mennyire volt elégedett, azt felelte Stefan Svitek, a cseh válogatottnál az ő posztján nagy a konkurencia, ráadásul a klubcsapatának játékosa kisebb sérüléssel, achilles gondokkal is küszködik, és ezúttal kevesebbet játszott. A válogatottnál eltöltött idő után kapott is egy kis pihenőt, és csak hétfőn csatlakozik a társakhoz. Hozzá hasonlóan a magyar válogatottban Eb-meccseken szerepelt Raksányi is megkapta a pénteki napot, és a teljes hétvégét a regenerálódásra.

Rajtuk kívül a keresztszalag-szakadást szenvedett amerikai Burkholder sem tud csapattal edzeni, ahogy a boka sérüléssel bajlódó Zele sem. Utóbbi kosaras valószínűleg szintén hétfőn áll majd munkába. Viszont Szabó F., aki a magyar válogatottal volt az elmúlt napokban és térdsérüléssel küszködött, csütörtökön este már a DVTK-val tréningezett. Ugyancsak a visszatérők között említhetjük Nagy D.-t, aki bokaszalag-szakadása, és bokacsont törése után már a csapattal készül, az amerikai Engelmanhoz hasonlóan, aki szintén bokaszalag-szakadása után már a többiekkel gyakorol. Stefan Svitek elmondása szerint utóbbi játékosnak még jelentős a lemaradása.

Nagyobb visszatérő

De még náluk is van nagyobb visszatérő, ugyanis az Aluinvent-DVTK-val 2016-ban Magyar Kupát nyert amerikai center, Alyssia Brewer hétfőn szintén edzésbe állhat a piros-fehéreknél. A 27 éves, 190 centi magas center a 2015/16-os évad előtt a lengyel Gorzow gárdájától érkezett Miskolcra, és ennek az idénynek a rájátszásában, a Szekszárd elleni negyeddöntőben szenvedett térdszalag-szakadást, ami miatt hónapokat kellett kihagynia.

– Még Lengyelországból ismerem Brewert, aki sérülése előtt jó teljesítményt nyújtott. Remélhetőleg egy ilyen hosszú kihagyás után már van olyan állapotban, hogy segíteni tud nekünk, ugyanis egy jó center nagy hasznunkra lenne – mondta Stefan Svitek.

A ZTE a következő feladat

Az Aluinvent-DVTK legközelebbi meccse a jövő hét szombati, Zalaegerszegi TE NKK elleni bajnoki lesz, amelyet a miskolci városi sportcsarnokban rendeznek meg. A korábbitól eltérő kezdési időpontban, ugyanis a sportlétesítmény ezen a napon egy másik rendezvénynek is otthont ad, ezért 19.15-kor kezdődik az NB I-es női kosárlabda mérkőzés.

ÉM-BCS


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!