Aluinvent-DVTK: Ellenfél volt már az új amerikai kosaras légiós

Miskolc - A tréner azt reméli, a friss igazolások segítenek a stabilitásban, a felelősségvállalásban.

Miskolc - A tréner azt reméli, a friss igazolások segítenek a stabilitásban, a felelősségvállalásban.

Hivatalosan is bemutatta csütörtökön – sajtótájékoztató keretében – két új játékosát, a PEAC-Pécstől érkezett Raksányi Krisztinát, illetve az egyesült államokbeli Ashleigh Fontenettét az Aluinvent-DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata. Amint az ismert, a piros-fehérek két játékosa, Nagy Dóra és Monica Engelman nemrég megsérült, így csökkent a hadra fogható játékosok száma, Stefan Svitek vezetőedző kevésbé tudja forgatni a csapatot, vagy cserélni, ha szükséges. A két kosaras közül Nagy térhet vissza hamarabb, de ez is még jó pár hét, míg Engelman csupán március-április táján. Utóbbi ennek ellenére maradt a klub szerződtetett játékosa, bár mivel egy meccsen csak két nem európai kosárlabdázó szerepeltethető, és Kirby Burkholder, illetve Fontenette személyében van két ilyen státuszú játékosa, akkor döntenek ebben a kérdésben, amikor Engelman felgyógyul – erről Szabó Tamás ügyvezető tájékoztatott.

Tudja, mire számíthat

Raksányi Krisztina – aki „nem publikus”-nak nevezte a szerződése tartamára vonatkozó felvetést – úgy nyilatkozott, hogy a klub ambiciózus, a csapatban van potenciál, amellyel az első négyben szeretne zárni a bajnokság végén. Hozzátette azt is, hogy az Aluinvent-DVTK vezetőedzőjét, Stefan Sviteket jól ismeri, tudja, mire számíthat, hiszen dolgoztak együtt a magyar válogatottnál.

A vezetőedző örömét fejezte ki amiatt, hogy sikerült megerősíteni a csapatot, hiszen az utolsó egy-két mérkőzésen látni lehetett, hogy ha a kezdő ötösben lévők elfáradnak, akkor nem nagyon van alternatíva a kispadról. „Ezeken a mérkőzéseken hullámzó volt a teljesítményünk, hiszen egyszer nagyon jól kosaraztunk, később pedig gyengébben, a most érkezettek tudnak abban segíteni, hogy stabilabbak legyünk, és a kritikus pillanatokban vállalni tudják a felelősséget” – bizakodott mindebben Stefan Svitek.

Szerdán bajnoki

A 28 esztendős Ashleigh Fontenette elárulta, még mindig izgatott egy picit új csapatánál, hiszen aznap vett részt első edzésén az Aluinvent-DVTK-nál. Úgy érzi, jó a keret, s bízik abban, hogy minél több meccset nyer majd a Diósgyőrrel. Egyébként már ez a hatodik szezonja Európában, korábban játszott a DVTK ellen, Közép-Európa Liga találkozón, a cseh Valosun KP Brno színeiben a 2012/2013-as évadban. A Diósgyőr legközelebb jövő szerdán vív bajnokit, a Vasas Akadémia ellen, hazai környezetben 17.30-tól – remélhetőleg addig a papírjaival is minden rendben lesz és bemutatkozhat új csapatában.



[related-post post_id="3725581"]

[related-post post_id="3724482"]

[related-post post_id="3723900"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!