Aluinvent-DVTK: Szekszárd, de Bydgoszczra is gondolva

Miskolc - Vasárnap a veretlen Szekszárd ellen bajnokizik a DVTK, akik lengyel ellenfelet kaptak az Európa Kupában.

Miskolc - Vasárnap a veretlen Szekszárd ellen bajnokizik a DVTK, akik lengyel ellenfelet kaptak az Európa Kupában.

A diósgyőri női kosárlabdacsapat csütörtökön még a németországi Keltern városában játszott Európa Kupa-meccset, és 72-63-as győzelmével kiharcolta a továbbjutást, a csoportkörből az egyenes kieséses szakaszba való kerülést, a Rutronik Stars Keltern együttesével szemben. Vasárnap 19.00-tól viszont már NB I-es bajnoki vár a piros-fehérekre, a 9. forduló keretében az élvonalban veretlenül álló, az Európa Kupában szintén a 24 közé jutott KSC Szekszárd vendégei lesznek.

Győzelemmel zárt hónap

Az Aluinvent-DVTK novemberi mérlege a kelterni meccs­ig erősen negatív volt, hiszen zsinórban négy vereséggel érkeztek erre az összecsapásra a piros-fehérek, akik győzelmükkel lezárták negatív szériájukat.

– A legfontosabb az, hogy nyertünk a vereségek után – mondta Stefan Svitek, a diósgyőri együttes vezetőedzője. – A lelkeknek jót tett ez, pluszban továbbjutottunk a csoportból, és részt vehetünk az Európa Kupa rájátszásában, vagyis ebből a szempontból meg lehetünk elégedve, más oldalról nézve viszont előjöttek problémák. Képesek voltunk olyan perceket produkálni, ami ártott nekünk, saját hibáinkkal segítettünk az ellenfélnek felállni, visszajönni a meccsbe. Volt két ilyen periódus is csütörtökön, amikor könnyű gólokat kaptunk, nem figyeltünk eléggé. Ameddig a saját játékunkat játszottuk, addig nem volt gond, 34 percen át vezettünk, és összességében megérdemelten nyertünk, a jobb csapat mi voltunk. Azt is jó volt látni, hogy akiknek nem ment annyira jól az utolsó két meccsen, azoknak pozitív volt a teljesítményük.

Nem csak jó, hanem rossz is történt az Aluinvent-DVTK csapatával Kelternben, ugyanis a meccs 27. percében a borsodi együttes amerikai légiósa, Engelman megsérült, nem tudta folytatni a meccset. Bal bokája bedagadt, nem is tudott rálépni még pénteken sem, a stuttgarti repülőtéren poggyászkocsira ültetve tolta be őt a várócsarnokba Szabó István technikai menedzser. Az előzetes diagnózis szerint szalagszakadást szenvedett a hátvéd, de hogy ez részleges és „csak” heteket kell kihagynia, vagy teljes szakadás és ez esetben hónapokat kell pihenéssel töltenie, az csak tegnap esti tüzetesebb orvosi vizsgálatok után derülhetett ki.

– Számunkra ez rossz hír, egy fontos játékosunk esett ki, és ez fájón érint minket, reméljük, hogy a felépülése nem több hónapot vesz majd igénybe – jegyezte meg a diósgyőri szakvezető.

Kevés idő

Az biztos, hogy Engelmanra nem számíthat az Aluinvent-DVTK a Szekszárd elleni bajnikon. Erre a mérkőzésre a Kelternből történt hazautazást követően tulajdonképpen csak egy napot tud készülni a csapat, a szombati két edzéssel, ugyanis vasárnap újabb több órás utazás vár a játékosokra.

– Tényleg nem sok időnk jut a felkészülésre, mert sűrű a program – jelentette ki Stefan Svitek. – Egy jó csapat ellen kell játszanunk, és ellenfelünk erejét jelzi, hogy a bajnokságban nem vesztettek még meccset, a bajnok Sopront is legyőzték legutóbb, és az Európa Kupát is idevéve mindössze két vereségük van ebben az évadban. Nagyon sok minden szól a Szekszárd mellett, de mi nem azért utazunk hozzájuk, hogy kikapjunk. Mint minden meccs, ez is 0-0-val kezdődik, esélyünk van, csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle, mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy sikeresek legyünk. Engelman hiányában néhány játékos több lehetőséget kap majd, remélhetőleg élni tudnak ezzel.

A Bydgoszczról

Csütörtökön éjszaka, a csoportküzdelmek befejeződése után kiderült, hogy a lengyel Artego Bydgoszcz ellen játszik az Aluinvent-DVTK az Európa Kupa folytatásában. Pénteken a két klub egyeztetése után az is eldőlt, hogy mikor mérkőznek meg a felek az oda-visszavágós párharcban. Az első mérkőzést december 14-én, csütörtökön 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban játssza a két együttes, a visszavágót pedig egy héttel később, december 21-én, csütörtökön 18.00-tól rendezik meg a lengyel városban. Az ellenfél, a játékosok többsége nem ismeretlen Stefan Svitek számára, aki az előző évadban is edzősködött egy rövid ideig Lengyelországban, a CCC Polkowice együttesénél.

– A tavalyi évadban, a Polkowicével éppen nem volt meccsünk a Bydgoszcz ellen, de az edzőjük mellett több játékosukat is jól ismerem, igazából csak az új légiósaikat nem láttam. Nagyjából tudom, hogy milyen erősségű csapatuk lehet, de persze, hogy teljes képet kapjak róluk, még további információkat fogok szerezni – mondta érdeklődésünkre a diósgyőri szakvezető, aki arra a kérdésre, hogy a korábbi években az Európa Kupából hiányzó lengyel csapatok megjelenése, jó szereplése minek köszönhető, illetve, hogy milyen különbségek vannak a magyar és a lengyel bajnokság között, a vezetőedző így felelt: – Egyre nagyobb a verseny a lengyel klubok között, több biztos anyagi háttérrel rendelkező együttesük van, emiatt kiegyenlítettebb a bajnokság, és a rivalizálás immár nemcsak hazai terepen zajlik náluk, hanem nemzetközi szinten is. A lengyel bajnokságban több az erős csapat, mint Magyarországon, de ez nem jelenti azt, hogy egy-egy meccsen, egy kuparendszerű csatában ne lehetne megfogni őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!