Aluinvent-DVTK: Az idei utolsó előtt

Miskolc - Nem lehetnek vérmes reményei az Aluinvent DVTK-nak az EK-ban, a hazai vereséget követően.

Miskolc - Nem lehetnek vérmes reményei az Aluinvent DVTK-nak az EK-ban, a hazai vereséget követően.

A női kosárlabda Európa Kupában csütörtökön Lengyelországban lép pályára az Aluinvent-DVTK csapata. A piros-fehérek az Artego Bydgoszcz vendégei lesznek az egyenes kieséses szakasz első fordulójának visszavágóján. A két együttesnek a múlt héten Miskolcon lejátszott mérkőzésén 18 pontos lengyel siker született (86-68), így nagy reményei nem lehetnek a továbbjutást illetően a diósgyőri csapatnak, amely a mai utazás előtt kedden tartott sajtótájékoztatót az év utolsó meccse kapcsán.

Az utolsó pillanatig

– A sportban egy profi csapatnak nem szabad feladnia, a végsőkig küzdenie kell, hiszen a gyerekeket is arra tanítjuk, hogy az utolsó pillanatig harcolni kell – mondta Stefan Svitek, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője. – Egy oda-visszavágós párharc két meccse nagyon különböző lehet, mert lehet bármilyen eredmény az első meccsen, két találkozó dönt. Ha azt vesszük, hogy a múlt héten milyen meccset játszottunk, akkor az látszik, hogy egy adott mérkőzésen belül is nagyon változó lehet a teljesítmény. Az első félidőben nagyon sok hibával kosárlabdáztunk, a másodikban viszont tudtuk a tempót tartani, és a hátrányt is csökkenteni. Persze hazai pályán ellenfelünk az esélyes, de még az is lehet, hogy karácsonyi hangulatban lesznek, úgyhogy meg kell próbálnunk mindent.

A lehető legjobbat

A szakvezető arról is beszélt, hogy kevesen vannak, sérülések miatt. Nagy D. hetekre, Engelman hónapokra esett ki, de Zelének és Peckovának is vannak gondjai, és kérdéses, hogy tudják-e vállalni a meccset, és ha igen, akkor mennyi időt töltenek majd a pályán.

– A kosárlabdában az irányító azért van, hogy irányítson, a center azért, hogy a centermunkát elvégezze, mindenkinek a saját posztján kellene a lehető legjobb teljesítményt nyújtania. Ez most nálunk nem így van, de sajnos nem tehetünk ellene, ebben a felállásban kell küzdenünk – mondta Stefan Svitek. – Ha nem is sikerül továbbjutni, úgy kell játszani, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról. Nem vagyunk túl jó formában, de ez egy lehetőség arra, hogy változzunk, és abból szempontból kedvező helyzetben vagyunk, hogy nincs rajtunk teher, nincs nyomás.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!