Aluinvent-DVTK: A részidős útitárs másfelé vette az irányt

Bydgoszcz, Miskolc - Megérkezett a lengyelországi Bydgoszczba a diósgyőri női kosár­labdacsapat.

Bydgoszcz, Miskolc - Megérkezett a lengyelországi Bydgoszczba a diósgyőri női kosár­labdacsapat.

Hajnalban kezdte meg az utazást szerdán az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata idei utolsó, idegenben sorra kerülő meccsére. A piros-fehérek kedden 18.00-tól az Artego ­­­Bydgoszcz együttesének vendégei lesznek Lengyelországban, Európa Kupa-mérkőzésen. Az évzáró összecsapás tétje az, hogy a két együttes közül melyik harcolja ki a továbbjutást a nemzetközi kupasorozat egyenes kieséses szakasz 1. fordulójában.

Az oda-visszavágós csata első, múlt héten csütörtökön lejátszott első meccsén, Miskolcon a bydgoszczi együttes nyert 18 ponttal. Emiatt a lengyel csapat esetleges kiesése nagy meglepetésnek számítana, valami nagyon váratlan dolognak kellene történnie ahhoz, hogy az Európa Kupa kieséses szakaszának 2. fordulójában ne ők játsszanak két hét múlva a Carolo Basket ellen (a franciák a csoportselejtezőben – amelynek során a Diósgyőr ellen is küzdöttek – olyan eredménysort produkáltak, amivel kiemeltek lettek, és ebben a mostani körben nem kell pályára lépniük).

Így szinte minden

Lehet, hogy az Artego továbbjutási esélyeit akkor is magasabban jegyeznék, ha a Diósgyőr teljes kerettel tudna kiállni a mostani meccsen, de mivel ettől messze vannak, így szinte minden a Bydgoszcz mellett szól. Az mindenképpen, hogy Nagy D. útra sem kelt, mert orrcsonttörése után néhány nappal a bokacsontjából is letört egy darab, emiatt hetekre kiesett.

Hasonlóan járt Monica Engelman is, már ami azt az időt illeti, ameddig nem számíthatnak rá. Az amerikai kosaras a legutóbbi idegenbeli Európa Kupa-meccsen november utolsó napján, a németországi Keltern vendégeként megnyert összecsapáson szenvedett bokaszalag-szakadást. A bedobó ugyan tegnap reggel együtt kelt útra a DVTK-val, de csak részidős útitárs volt, mindössze 180 kilométeren át, Budapestig tartott a csapattal, ott elköszönt a társaktól, hazaindult a karácsonyi szünetre.

– Bár volt arról szó, hogy esetleg sebész kése alá kerülök, és műtéttel segítik elő, hogy minél hamarabb visszatérhessek, végül más rehabilitációt választottunk közösen az orvosokkal – mondta Monica Engelman. – Kezelésekre kezdtem el járni, és úgy tűnik, jól haladok a gyógyulás útján. Januárban jövök vissza, és reményeim szerint a jövő hónap második felében már edzésbe állhatok. Jó lenne, ha minél hamarabb visszatérhetnék a pályára, de az orvosok óvatosságra intenek, azt kérték, legyek türelmes.

Három és fél órás

Miközben az amerikai kosaras a Ferihegyi repülőtérről hazafelé vette az irányt, a DVTK játékosai a Varsóba tartó légi járatra szálltak fel, és Lengyelországba érkezvén havazás fogadta őket. A három és fél órás, Bydgoszczig tartó buszozás során a téli csapadékból már nem kaptak, az újonnan épült autópályán a nem túl rövid utazás kellemesen telt, aki nem tudott elszunyókálni, az lengyel zenei slágerekkel ismerkedhetett, a sofőr ízlésvilágába betekintést nyerve.

Nagy D. és Engelman hiányában összesen 10 diósgyőri kosaras érkezett meg délután a célállomásra, azon belül is a belvárosban található szállodába, köztük az újonc, 1999-es születésű Schmidt Gréta, aki most először volt tagja az idegenbe utazó keretnek, és eddig a felnőttcsapatban még nem lépett pályára és nem utolsósorban a magyar válogatott Zele Dorina, akinek a járás nehezére esett és valószínűleg nem játszhat.

Nyolcan juthatnak szóhoz

– A lábfejem fáj, hogy mitől, azt pontosan nem tudom, az utazás előtti napon voltam orvosi vizsgálaton, de a mágneses rezonancia leletezése még folyamatban van, így nem tudok pontosat mondani – válaszolta Zele Dorina.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a fent említett játékosokat nem számítva, összesen nyolcan juthatnak szóhoz rövidebb vagy hosszabb időre az évzáró meccsen: Szabó F., Bach, Burkholder, Pecková (aki Achilles-íngyulladása miatt tegnap este könnyített edzésmunkát végzett) és Melnika, továbbá Kiss A., Vukov és Aldazabal.


Sloneczny Mlyn – Napfényes Malom

Az Aluinvent-DVTK csapatát a Sloneczny Mlyn hotelben szállásolták el, aminek a magyar jelentése Napfényes Malom. Mindez azért érdemel említést, mert a szálloda honlapján a lengyel mellett további három nyelvet lehet választani, angolt, németet és magyart. A jelek szerint Bydgoszban is működő lengyel–magyar barátság jegyében adjuk közre, hogy mi található meg magyarul a hotel főoldalán: „Négycsillagos szállodánk a XIX. században, Bydgoszcz városközpontjának közelében épült Kentzer malom átépített változata, a Visztula mellékágának, a Brda folyóra néző gyönyörű panorámával. Az Art Deco és szecesszió stílusjegyeivel megtervezett és kivitelezett szobáiban tökéletes kikapcsolódást és pihenést biztosít a vendégeknek.”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!