PEAC vs. DVTK - Jovanovic és Czank szép évadbúcsúztatója

Miskolc - Ötödik helyen végzett az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata a 2016/17-es évadban.

Miskolc - Ötödik helyen végzett az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata a 2016/17-es évadban.

A női kosárlabda NB I rájátszásában, az 5. helyért zajló, két nyert meccsig tartó csata lett az évad utolsó mérkőzése a bajnokságban, amelyben a PEAC-Pécs és az Aluinvent-DVTK volt érdekelt. Mivel az első két összecsapást hazai pályáján mindkét gárda megnyerte, így a csütörtök esti, pécsi meccs volt hivatott dönteni a párharc kimeneteléről.

Záporoztak a gólok

A mérkőzés Szécsi triplájával indult, a magas-bedobó az első játékrészben még egy ilyen értékű dobást elhelyezett a gyűrűben, 7-7-es állásnál, nem sokkal azután, hogy a 0-5-ös vendég kezdés után a hazaiak beérték a DVTK-t. Az elején záporoztak a gólok, a 4. percben Siksniute duplájával vezetett először a meccs folyamán a PEAC (11-10), majd mivel két minután át nem esett diósgyőri találat, vendég időkérés következett (15-10). Ami kifejezetten jót tett Czanknak. Az irányító két dupla után egy triplát is bevágott 60 másodpercen belül, és máris a baranyaiak pauzáztak (16-17). A játékrész hajrájában a meccs elején több dobást is elhibázó Jovanovic kapott szárnyra, előbb egy hármassal egyenlített, majd egy sima centergólt is betermelt (20-22), a folytatásban pedig Győri és Czank is eredményes tudott lenni (20-26).

A második játékrészben is Czank és Jovanovic találataival uralta a meccset a DVTK (23-31), de amikor Fürész begyűrt egy triplát, és Gorjanácz technikait kapott, a Diósgyőr nyakára hágott a Pécs (31-35). Nem sokkal később Tomlinson is megszerezte első pontját, egyke büntetőből (37-40), majd Czank palánk alólija után Maljkovic edző kért időt (39-44). Ez segített csapatán, mert Kuster gyorsan két gólt szerzett, és Zele is a gyűrűbe küldte a lasztit, így hosszú időn után ismét a PEAC-nál volt az előny (45-44). De nem sokáig, mert a negyed végén ismét a nagy kedvvel játszó Czank következett, aki egy triplával szomorította a hazaiakat (45-47).

Fordulás után

A térfélcsere után, Raksányi egyenlítését követően, Siksniute a 22. percben összeszedte negyedik faultját, majd Rasheed, büntetője után elmozdult a nulla pontról, nem sokkal később pedig Tomlinon az 1-ről, a 3-ra (47-50). A 24. minutában Zele is begyűjtötte negyedik személyi hibáját, majd a kispadól érkezett Szécsi a harmadik hármasát is beverte, és jött a pécsi időkérés (47-55). Ezután pedig Horváth B. trojkája, és a fantasztikusan játszó Jovanovic centergólja (47-60). A remekül védekező DVTK-val szemben nem ment a PEAC-nak, és miután Jovanovic megszerezte 31. (!) pontját (52-67), Fürész ért el egy reménykeltő hármast (55-67).

A záró tíz perc kihagyott dobásokkal kezdődött, majd Siksniute újabb faultja után mehetett a kispadra, számára véget ért a meccs. A DVTK drukkerek, akik végig hangosan biztatták kedvenceiket, örömmámorban úsztak, főleg azok után hogy Horváth B. újabb triplát szerzett (59-74). Kapkodó lett a pécsiek játéka, rövid támadóidő alatt hárompontosokat engedtek el, de ezek célt tévesztettek. Aztán csak összekapartak hirtelen 7 pontot, és ekkor DVTK időkérés következett (66-76). Ez megtette a hatását, a lenyugodott hajrában már csak a mezőny legjobbjának, Jovanovicnak a büntetőit, valamint a fiatal Juhász D. válaszát láthattuk (68-78), illetve azt, hogy a diósgyőriek boldogsága töltötte be a pályát a mérkőzés után.

ÉM-BCS

Jegyzőkönyv

PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK

68-78 (20-26, 25-21, 10-20, 13-11)

Pécs, 300 néző. V.: Söjtöry, Rácz, Vida.

PEAC-Pécs: MANDIC (12), Kuster (10), RAKSÁNYI (12/3), Juhász D. (7), Siksniute (9). Csere: Zele (8), Licskai (-), Fűrész (10/6). Vezetőedző: Boris Maljkovic.

Aluinvent-DVTK: CZANK (18/9), Rasheed (3), SZÉCSI (11/9), Tomlinson (3), JOVANOVIC (33/3). Csere: HORVÁTH B. (8/6), Győri (2), Gorjanácz (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Siksniute a 33. percben.

Boris Maljkovic: – Gratulálok a Diósgyőrnek, ma nem úgy mentek a dolgok, ahogy azt szerettük volna.

Miguel de Jesús López Alonso: – A Pécs és a Diósgyőr csatája mindig érdekes, játszanak a csapatok bármilyen tétért, és mindkét város megérdemelné azt, hogy kosárlabda fellegvár legyen. A mai napon is mindent megtettek a lányok azért, hogy győzzünk, nagy energiákat fektettek a mérkőzésbe. Köszönet nekik, és minket elkísérő szurkolóknak is, hogy hétköznap Pécsre ennyien eljöttek, és hogy végig biztattak bennünket.

A két nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2-1, az Aluinvent-DVTK javára, vagyis a Diósgyőr végzett az 5. helyen, a PEAC-Pécs pedig a 6. lett.



Női kosárlabda NB I - Tizenegyedszer bajnok a Sopron

Sopron - Megszerezte 11. bajnoki címét az UNIQA Sopron női kosárlabdacsapata, miután az NB I döntőjének negyedik mérkőzésén 26 ponttal legyőzte a Szekszárdot, így 3-1-re megnyerte a párharco


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!