Aluinvent-DVTK: Boldogok lennének, ha összejönne az ötödik hely

Miskolc - Csütörtökön eldől, hogy az ötödik vagy a hatodik helyen végez az Aluinvent-DVTK az NB I-ben.

Miskolc - Csütörtökön eldől, hogy az ötödik vagy a hatodik helyen végez az Aluinvent-DVTK az NB I-ben.

A női kosárlabda NB I 2016/17-es évadjának végén, a rájátszásban már csak két nyitott kérdés van: az, hogy ki lesz a bajnok, és hogy melyik gárda végez az 5. helyen. És lehet, hogy ma mind a kettőre választ kapunk, de egyre egészen biztosan. Ugyanis az aranyéremért zajló, három nyert meccsig tartó csatában a mai, Sopronban sorra kerülő összecsapás előtt az Uniqa Sopron 2-1-re vezet a KSC Szekszárd ellen, és ha ma nyernek, akkor nem lesz ötödik meccs vasárnap a tolnai megyeszékhelyen, míg a másik párban, a két nyert találkozóig tartó párharcban 1-1-re áll a PEAC-Pécs és az Aluinvent-DVTK. Így utóbbiak között a Pécsett csütörtökön 18.00-kor kezdődő harmadik meccs dönt. A nyári szünet megkezdése előtt…

Jön az utolsó

– Szerdán megvolt az évad utolsó edzése, és jön az utolsó mérkőzés, és az előző hét bizonytalan programja után, hogy sikerül-e megnyerni az itthoni meccset a Pécs ellen, és hogy mikor ér véget a szezon, most minden tiszta. Ugyanis a múlt vasárnap elért győzelmünkkel szereztünk egy esélyt magunknak arra, hogy az 5. helyért – amit szeretnénk megkaparintani – harcolhassunk – mondta Czank Tímea, az Aluinvent-DVTK csapatkapitánya, aki szerdán ünnepelte névnapját, és az ezzel kapcsolatos jókívánság megköszönése után így folytatta: – Elég nehéz volt folytatni a bajnokságot a Győr elleni negyeddöntőben 1 ponttal elvesztett harmadik meccs után, de az elmúlt hetekben azért csak sikerült ezt feldolgozni, és most arra koncentrálunk, hogy pozitív élménnyel zárjuk az évadot.

Más volt a keret

Arra a kérdésünkre, mi az, ami miatt nem sikerült olyan jól a csapat mostani évadja, mint az előző, amelynek során Magyar Kupa-­aranyat nyertek, az Európa Kupában a negyeddöntőig jutottak, a bajnokságban éremért játszva a negyedikek lettek, szemben azzal, hogy az idén jó esetben is csak ötödikek lehetnek az NB I-ben, az EK-ban a csoportból nem jutottak tovább, a Magyar Kupában pedig a negyeddöntőben elvéreztek, Czank Tímea így felelt:

– Ha maradt volna a csapat tavalyi, illetve az abból a keretből a szezon végén megsérült játékosok helyére hasonló tudásúak érkeztek volna, akkor az MK-ban valószínűleg a címvédésért harcolhattunk volna, a bajnokságban pedig éremért, de az idei keret nagyon más volt. Négy légióstól köszöntünk el menet közben, Williamstől és Robertson-­Warrentől még tavaly, Prahalistól és Ruffin-Prattől pedig néhány hete. Utóbbi azért ment haza, mert a hátát fájlalta, de úgy látszik, azóta már jól van, mert Amerikában meccsen is pályára lépett néhány napja, de ezt inkább hagyjuk… Ő az első győri meccsen, amikor kikaptunk, még pályára lépett, utána viszont két légióssal játszottuk a bajnokikat, szemben a többi csapattal, ahol 3-4 külföldit foglalkoztatnak. Így a magyar játékosoknak az utóbbi időszakban nagyobb szerep jutott, és ha ebben a felállásban az ötödik helyet megszerezzük, akkor nagyon boldog leszek, boldogok leszünk, ugyanis az idei gárda nem úgy épült fel, hogy éremesélyesek legyünk akár az MK-ban, akár a bajnokságban.

Még nem tudja

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a csapatkapitánynak van-e már terve az utolsó meccset követő napra, hogy mivel kezdi a nyári szünetet.

– Még nem tudom, az biztos, hogy szombaton lesz egy záróvacsora, a pénteket bizonyára még együtt töltjük a lányokkal. Tina Jovanovic nélkül, neki ugyanis a szerb válogatott edzőtáborában kell jelentkeznie, így ő a pécsi bajnoki után nem tart velünk vissza, Miskolcra, amit nagyon sajnálunk – mondta Czank Tímea, aki arra a kérdésre, hogy „beiratkozik-e az ötödik évfolyamra” a DVTK-hoz vagy sem, és ez mikor derülhet ki, így felelt:

– Négy évet „elvégeztem”, de még nem látszik tisztán minden a jövőből. Az egy fontos kérdés, hogy ki lesz a következő évadban a Diósgyőr vezetőedzője. Hivatalosan ez még nem tudható, gondolom, a sorrend az, hogy előbb megnevezik, kinevezik az új szakvezetőt, utána pedig felgyorsulhatnak a tárgyalások a játékosokkal. Ajánlatom van, és én nem a hosszan kiváró játékosok közé tartozok, szeretem tudni idejében, hogy merre leszek majd augusztusban, amikor a felkészülés indul az új évadra.



Az NB I állása

A részleges végeredmény

1/2. Uniqa Sopron/KSC Szekszárd

3. VBW Ceglédi EKK

4. CMB Cargo UNI Győr

5/6. PEAC-Pécs/Aluinvent-DVTK

7. Zalaegerszegi TE NKK

8. Vasas Akadémia

9. BEAC-Újbuda

10. PINKK Pécsi 424

11. MTK Budapest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!