Aluinvent-DVTK: Felnőttek, de nem nyertek

Miskolc - Felnőtt a mérkőzéshez a bajnoki címvédő otthonában a Diósgyőr, de az igazi meglepetés elmaradt.

Miskolc - Felnőtt a mérkőzéshez a bajnoki címvédő otthonában a Diósgyőr, de az igazi meglepetés elmaradt.

A női kosárlabda NB I/A 10. fordulójában vasárnap este Uniqa Sopron – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeztek. A tavalyelőtti évad bajnoki döntőjének és kupafináléjának, a tavalyi MK aranycsata párharcának résztvevői mérkőztek meg a Hűség városában, és az elmúlt hetek eredményei, a két csapat jelenlegi játékoskerete közötti különbség miatt, az esélyek a hazaiak mellett szóltak.

De a kezdésnél ez nem látszódott, ahogy a Diósgyőr, úgy a Sopron is rossz dobásokkal nyitott, és nem is tudott meglépni egyik csapat sem a másiktól. A meccs első tripláját Jovanovic vágta be (6-7), az 5. percben pedig a hazaiak a kötelezően szerepeltetendő 20 év alatti játékosnál cserét hajtottak végre, Dubei helyett Weininger lépett pályára. Aztán jött Crvendakic is, a túloldalon pedig Robertson-Warren, aki góllal mutatkozott be, aztán következett a remekül játszó Jovanovic újabb hármasa (8-14). Az negyed alatt 10 pontig jutott szerb légiós mellett Rasheednek a dudaszó előtt két másodperccel esett hármasa is kellett ahhoz, hogy 4 pontos fórral zárja az első játékrészt a DVTK (15-19).

A második menet elején büntetőkből szerzett pontokat a hazai gárda, majd a 13. percben Crvendakic révén megszületett az első soproni tripla (22-23), aztán nem sokkal később a második is tőle, de közte Szécsi és Czank is betalált. Viszont Dubei középtávolijával már egyenlő volt az állás (27-27), miközben a vendégeknél is új 20 év alatti fiatal, Bach volt fent a pályán. A 28. percben visszavette a vezetést a Sopron, Krnjic után Fegyverneky volt eredményes (31-29). Az izgalmas csatában a pihenőből visszatérő Horváth B. hintett egy hármast, ami után ismét Fegyverneky következett egy ugyanilyen értékűvel (34-32), és a hosszú szünetig már nem született újabb találat.

Fordulás után

Az addig egyaránt 8-8 emberes rotációt játszó csapatok a harmadik negyedben tulajdonképpen új csatába kezdtek, ekkor már nem kellett kötelezően fent lennie a pályán 20 év alatti kosarasnak. Így a Sopron a magyar válogatott Fegyvernekyvel és négy légióssal kezdte a harmadik játékrészt, a túloldalon – szemben az 1-4-gyel, – 3-2 volt az arány a magyarok javára a légiósokkal szemben. A kemény védekezés közepette nem hagyta magát leszakítani a Diósgyőr, Szécsi trojkájával egy pontra csökkent a különbség a csapatok között, majd Rasheed duplájával már a DVTK vezetett (40-41). Nem sokáig, 12 másodpercig, mert jött egy hármas és utána még három büntető is (46-41). A negyed utolsó két percében még ugyan született egy vendég dupla, Tomlinson révén (46-43), de innentől már csak hazai dobások értek célba a játékrész végéig (51-43).

A negyedik menetben négy percen át egyik csapat sem volt képes a gyűrűbe találni, a nagy kosárcsendet Jovanovic törte meg, de Crvendakic szinte azonnal válaszolt, majd jött Fegyverneky negyedik duplája és ezzel tíz pontra nőtt a soproniak előnye (55-45). Triplákkal próbált közelebb kerülni a DVTK, de ezek a kísérletek kimaradtak, pontosabban nem csak ezek, a közeliek is, és nem csak az egyik, hanem a másik oldalon szintén. Ritka kincs volt ekkoriban egy találat, nyolc perc alatt összesen 10 egység született, 6-4-es eloszlásban, és mivel a másodpercek egyre fogytak, a kétszámjegyű előnnyel vezető hazai gárda egyre közelebb került a győzelemhez, amit végül el is ért.

- ÉM-BCS -


Uniqa Sopron – Aluinvent-DVTK 62-50

(15-19, 19-13 17-11, 11-7)

Sopron, 300 néző. V.: Cziffra, Söjtöry, Balog Gy.

Uniqa Sopron: Fegyverneky (11/3), Dubei (2), Krnjic (10), TURNER (11), George (4). Csere: Weninger (-), CRVENDAKIC (13/9), Drammeh (10/3), Határ (1). Vezetőedző: Sterbenz László.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (6/6), Czank (4), Rasheed (7/3), JOVANOVIC (16/6), Tomlinson (2). Csere: Robertson-Warren (8), Szécsi (7/3), Bach (-), Gorjanácz (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Czank a 40. percben.

Sterbenz László: – Győztünk, ez volt a legfontosabb. Játszottunk már jobban is, és még fogunk is.

Miguel de Jesús López Alonso: – Büszke vagyok a csapatra, mert nagy akarással játszották végig egy nagyon erős együttes otthonában a meccset, úgy, hogy egy pillanatig sem voltunk alárendelt szerepben. A Sopron jobban használta ki az adódó lehetőségeit, ez döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!