Európa Kupa - Aluinvent-DVTK vs. Good Angels Kosice - Nem a tizenhat pont a fontos, sokkal inkább a győzelem

Miskolc - Szerdán 17 órától a Good Angels Kosice ellen játszik EK-meccset hazai környezetben az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - Szerdán 17 órától a Good Angels Kosice ellen játszik EK-meccset hazai környezetben az Aluinvent-DVTK.

A piros-fehérek eddig nem jártak szerencsével, hiszen az első körben kikaptak a kassaiaktól idegenben (67-82), aztán hazai pályán a görög Olympiacostól (60-61), illetve a török Yakin Dogu Universitesitől (53-71) is.

– Egy jó ellenfél érkezik hozzánk, ezért szoros, nehéz mérkőzésre számítok – nyilatkozta a keddi, eseményt felvezető sajtótájékoztatón Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK szakvezetője. – Több tapasztalt kosárlabdázója van a Kassának, amely november 9-én csak hosszabbításban kapott ki az Olympiacos vendégeként. Természetesen szeretnénk a legjobbunkat nyújtani, ezért mindent megteszünk majd a pályán.

Csalóka a csoport

Amint az ismert, az Aluinvent-DVTK október 26-án 82-67-re kikapott a felvidéki városban. Hogy mit lehetett abból az összecsapásból tanulni?

– Igyekezett a csapat, próbáltuk ellenfelünk tempóját lejjebb vinni, ami a meccs nagy részében sikerült – tette hozzá Miguel del Jesús López Alonso. – Tudtuk, hogy ki, honnan szeret gólokat dobni, ezeket próbáltuk kivédekezni, de becsúszott egy-két hiba, amiket könyörtelenül megbüntettek a kassaiak. Nyilván ez utóbbiakat most sem szabad elkövetnünk.

A találkozó a továbbjutás szempontjából is nagyon fontos, hiszen egyrészt győzniük kellene a pillanatnyilag utolsó diósgyőrieknek, másrészt, ha lehet, tizenötnél több ponttal, hogy az „angyalokkal” való összevetésben jobbak legyenek.

– Jelenleg csalóka a csoport, ugyanis: úgy néz ki, hogy a törökök mindenkit meg fognak verni, úgy otthon, mint idegenben, míg a többiek között könnyen előfordulhat körbeverés – elmélkedett az Aluinvent-DVTK spanyol szakvezetője. – Tehát, innen kiindulva nem biztos, hogy lényeges a 15 pontos határ, az elsődleges maga a győzelem, bármilyen arányban.

Kicsit pihentek

A piros-fehérek legutóbb november 13-án vívtak meccset, akkor a bajnokságban 85-54-re verték a PINKK-Pécsi 424-et. Utána a válogatott szereplése miatt szünet következett – amely alatt a DVTK hölgyei hat nap pihenőt kaptak, a munkát tizenegy napja kezdték újra.

– Ráfért a csapatra ez a pár napnyi holtidő, hosszú volt az első periódus, benne bajnoki és nemzetközi találkozókkal – mondta Miguel deé Jesús López Alonso. – Aztán ezen időt arra is kihasználtuk, hogy a kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódó játékosokat „rendbe” tegyük. Amikor hozzáláttunk a folytatáshoz, előbb a fizikális edzésekre fektettük a hangsúlyt, utána azonban már egyre több szerepet kapott a labda is.

A két alakulat első, kassai felvonására mintegy száz DVTK-drukker is elutazott, így a csapat szinte hazai környezetben érezhette magát.

A szakember és a sajtótájékoztatón vele megjelenő Tina Jovanovic egyetértett abban, hogy a drukkerek „plusz játékosnak” számítottak Kassán, s egyben remélték, hogy ma is sokan lesznek jelen a sportcsarnokban.

ÉM-MI


Női Európa Kupa, D-csoport

1. Yakin Dogu Universitesi 3 3 – 196-152 6

2. Olympiacos 3 2 1 199-193 5

3. Good Angels Kosice 3 1 2 206-222 4

4. Aluinvent-DVTK 3 – 3 180-214 3

A csoport másik mérkőzésén:

  • Csütörtök, 16.00: Yakin Dogu Universitesi (török) – Olympiacos (görög).

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!