Cegléd vs. DVTK - A hagyomány megszakadt…

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata vereséget szenvedett az évad első meccsén.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata vereséget szenvedett az évad első meccsén.

A női kosárlabda NB I 2016/17-es évadjának első meccsét péntek este játszották Cegléden, ahol a Ceglédi EKK vendége az Aluinvent-DVTK együttese volt. A két csapat az elmúlt két évben szoros meccseket játszott egymás ellen és ezeken vendégsikerek születtek, a Pest megyeiek Miskolcra, a Diósgyőr Ceglédre járt nyerni, így a kérdés a mostani meccs előtt az volt, hogy folytató­dik-e a „hagyomány”. A sárga-kékek a nyáron megerősödtek, szinte egyben maradt a csapatuk, és még jól is igazoltak, de a Magyar Kupa-címvédő borsodi gárda magja, gerince sem változott.

Csak Jovanovic

A két együttest egyaránt dobokkal „felfegyverkezett” szurkolótábor biztatta, akik szimpátiától függően annak örülhettek az elején, hogy Maksimovic duplájára Szécsi hármasa érkezett válaszul.

Nem sokkal később ez utóbbival ellentétes oldalról érkezett triplával indult be a hazai együttes, és a Nagy-Bujdosó adta lendülettől hamarjában 12-5 lett az állás. A DVTK-ból tulajdonképpen csak Jovanovic teljesített jól az első játékrészben, de talán túl sokat is tettek rá a társak, mert a bejátszott labdák után gyakran három védővel a nyakában kellett támadnia a gyűrűt, ami esetenként a labda hátra játszásával hatékonyabb lehetett volna. A támadásban jobban elszakadó hazaiak az első tíz perc végére 7 pontos fórt hoztak össze, és ebben benne volt az általuk 20 év alattiként pályára küldött, egy éve a Diósgyőrből igazolt Fister duplája és triplája is (24-17).

A második játékrész elején Czank trojkával nyitott, és mint kiderült, ez a jókor esett vendéghármasok negyede volt. Az első után ugyan megugrottak a ceglédiek és tíz pontra tolták fel magukat (30-20) a levegősen védekező Diósgyőrrel szemben. Egy DVTK-időkérés után csökkent a különbség (32-25), de erre meg ceglédi pauza volt a válasz és tíz fölé kúszás (36-25). Ez követően szerezte meg első pontjait egy hármasból Horváth B., majd, amikor majdnem megint beállt a játékrész végén a 10, egy vendég­labdaszerzés után az utolsó másodpercben Ra­sheed is trojkát szólt (39-34).

Fordulás után

A térfélcserét követően az első pontokat Rasheed szándékos faultja után szerezték a vendéglátók büntetőkből. Aztán jött a folytatás, a hazai részről gólokban (45-34), miközben a DVTK játékosai sorra pontatlanul céloztak. Több mint 5 percnek kellett eltelnie ebből a játékrészből, hogy a piros mezesek betaláljanak, büntetőből (45-36). A szenvedő vendégeken időkéréssel próbált segíteni López edző, de olyan csapaton, amelyiknek a büntetődobások sem mennek, nehéz.

A Diósgyőr a harmadik játékrészben mindössze egy akciógólt szerzett, a 30. percben, és az utolsó játékrész 9 pontos hazai forral indulhatott (51-42). A zárómenet elején is távolságon tartotta a hazai gárda a DVTK-t (54-45), a vendégek felzárkózása sehogyan sem sikerült. 6 perc volt hátra a meccsből, amikor piros-fehér időkérés miatt állt meg a játék (59-48). De hiába, a Diósgyőr játékosai közül szinte mindenki jóval a valós tudása alatt teljesített, dobott, koncentrált, és ebből nem jöhetett ki más, mint vereség. A hagyomány tehát megszakadt, a hazai csapat nyerni tudott a nagyon-nagyon idény eleji formát mutató DVTK-val szemben.


Jegyzőkönyv

Ceglédi EKK – Aluinvent-DVTK 67-57

(24-17, 15-17, 12-8, 16-15)

Cegléd, 500 néző. V.: Cziffra, Győrffy, Minár.

Ceglédi EKK: Medgyessy (7), NAGY-BUJDOSÓ (12/6), Fister (5/3), Skoric (12), MAKSIMOVIC (17). Csere: Schlemer (6), Katona (4), Serbán (-), Ruttner (4), Kobolák (-). Vezetőedző: Cziczás László.

Aluinvent-DVTK: Horváth B. (6/6), Rasheed (11/6), Szécsi (10/6), Jovanovic (11), Robertson-Warren (5). Csere: Tomlinson (5), Czank (9/3), Győri (-), Gorjanácz (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Cziczás László: – Ez a mérkőzés teljesen más kávéház volt, mint a felkészülésiek. Nagyon erős csapat ellen tudtunk győzni óriási szívvel, óriási szurkolótábor előtt. Bizakodva várjuk az Európa-kupa-meccset, nyilván egy orosz középcsapat ellen sem mi leszünk az esélyesek, de hallatlan akarattal megyünk majd ki akkor is a pályára. Elindultunk egy olyan úton három esztendeje, ami úgy tűnik, hogy jó.

Miguel de Jesús López Alonso: – Gratulálok a ceglédieknek, támadásban nem éreztük ma a gyűrűt, nem dobtunk jól. Továbbra is dolgoznunk kell azon, hogy a csapat játékát csiszoljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!