Aluinvent-DVTK: Tovább építkeznek

Miskolc - Győzni megy Budapestre az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Győzni megy Budapestre az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapata.

A piros-fehérek szombaton 15 órától az élvonalbeli bajnokság 6. fordulójának keretében a BEAC Újbuda vendégeként lépnek pályára.

Egy bajnoki, egy nemzetközi kupa, megint egy bajnoki, majd megint egy kupa – elöljáróban erről beszéltek a csütörtöki sajtótájékoztatón megjelent diósgyőriek, majd Miguel de Jesús López Alonso ezt mondta:

– Az a legfontosabb, hogy a fővárosban stabilak legyünk, játékunkban minél kevesebb legyen a hullámzás. Ne az jellemezzen minket, hogy vívunk egy jó, majd egy rossz meccset. Ha a harcosság, a megfelelő munkamorál jellemzi majd a lányokat, akkor tovább tudjuk építeni csapatunkat.

A trénernek ezt követően szóba hoztuk, hogy együttese ritkán kap ki egymás után kétszer, mire Miguel de Jesús López Alonso így felelt:

– A szezon elején előfordul ilyen sorozat, hiszen sok új „fogaskereket” kell beépíteni a rendszerbe. Sok hibát követtünk el, ezért sokat is kell dolgoznunk annak érdekében, hogy ezeket a bakikat ne kövessük el ismét.

Nagyon kevés…

A diósgyőriek legutóbbi, hazai mérkőzésükön a Szekszárd ellen csak 51 pontot szereztek, ezért a szakvezetőnek szegeztük azt a kérdést is, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy ez még egyszer ne forduljon elő.

– Nyilván minden csapat szeretne sok pontot szerezni, ráadásul a játékosok is szívesen célozzák meg a gyűrűt – válaszolta a vezetőedző, majd hozzátette: – Sajnos vannak olyan napok, amikor nem mennek a dobások. Szinte minden csapat külföldi játékost vonultat fel a külső posztjain, s nekik az a feladatuk, hogy sok gólt szerezzenek. Ha nincsenek ilyen gólfelelős légiósok, akkor a magyaroknak kell felvállalni ezt a szerepet. Bárki játszik, a felelősséget el kell vállalni, ezt persze meg is kell szokni, ehhez viszont időre van szükség. Az edzéseken viszonylag könnyű a helyzet, hiszen nyitott a tér, a meccseken viszont már sokkal bonyolultabb dolog megtalálni a szabad helyeket, ehhez ugyanis az ellenfeleken át vezet az út. A dobóhelyzetek kialakításához először jó passzok, majd jó csuklók kellenek – szóval ezen a fontos területen minden mindennel összefügg.

Játékosszavak

Adamecz Lilla, az Aluinvent-DVTK játékosa: – Magabiztos győzelmet, 40 perces játékot várok saját magunktól a fiatal játékosokból álló és várhatóan nagyon motivált fővárosiakkal szemben. Az összecsapás jó felkészülési meccs lesz a soron következő Európa Kupa-mérkőzés előtt. Minden edzésen elszántan készülünk, komolyan elemzünk és videózunk, mert senkit nem lehet lebecsülni, hiszen meccs meccs hátán vár ránk. Ez nemcsak engem, hanem valamennyi játékost érinti, s nekünk az a célunk, hogy bármikor bevethetők legyünk. Személy szerint magamról még annyit, hogy úgy érzem, egyre jobban felveszem a ritmust.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!