Aluinvent-DVTK: Rasheed extrája is kevés volt Kassán

Kassa, Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat a vártnál jobb játékkal, de vereséggel kezdte az Európa Kupát.

Kassa, Miskolc - A diósgyőri női kosárlabdacsapat a vártnál jobb játékkal, de vereséggel kezdte az Európa Kupát.

A női kosárlabda Európa Kupa 1. fordulójában, a D-csoportbeli meccsen tegnap este Kassán lépett pályára az Aluinvent-DVTK együttese a Good Angels Kosice vendégeként. A tavalyi évad szlovák bajnoka sok év után döntött úgy, hogy nem a legrangosabb sorozatban, az Euroligában, hanem a második számú nemzetközi kupaküzdelemben mérettetti meg magát. Nekik ez volt az újdonság. A piros-fehéreknek pedig az, hogy a 15. kupaszezonjukban először fordult elő, hogy elég volt útra kelniük az Európa Kupa meccs napjának délutánján, hogy odaérjenek az idegenbeli összecsapásra. További érdekességet jelentett, hogy a mérkőzés kezdete előtt 10 perccel beözönlött több tucat diósgyőri szurkoló, és azonnal nekiláttak leszurkolni a létszámában csekélyebb hazai ultratábort.

Hazai találattal

Stehliková góljával indult a meccs, amelyre Jovanovic válaszolt, nem is egyszer, előbb egy sima találattal, majd egy faultos kombinációval (2-5). A két együttes ettől kezdve nem hagyta ellépni a másikat, volt amikor a kassaiak (7-5, 12-11) és volt, amikor a Diósgyőr állt jobban (9-11, 13-14). A 8. perc végén 15-14-nél López edző kért időt, aki a korábbi meccsekhez képest már korábban bővebb rotációt alkalmazott, Tomlinson, Győri és Horváth B., majd Adamecz pályára küldésével. Persze ugyanez a túloldalon is „ment”, Zirkova, Baburova, továbbá az amerikai Baugh, az ausztrál Allen is beállt, utóbbi kettővel erőteljesebb, magasabb lett a hazai együttes. Viszont az ezzel összekapart 18-14 fór után Rasheed egy büntetővel, majd egy elfutást követően 1 pontra csökkentette a különbséget a negyed végére.

A második menet elején a kassai gárda volt keményebb és nekik sikerült begyűrniük több találatot (23-19). De aztán Jovanovic következett, aki az első negyedben mutatott villanását ismételte meg, egy dupla után egy 2+1-est ért el és ezzel a DVTK átvette a vezetést a 14. percben (23-24). A 23-ról nagy nehezen, két perc után tudott elmozdulni a szlovák gárda, majd amikor nem sokkal később visszavették a vezetést, vendég időkérés következett (28-26). De a támadásban megtorpant Diósgyőrön sem ez, sem a cserék nem igazán segítettek, miközben egymás után kapták a leindításos kosarakat (37-28). A negyed utolsó percében előbb Jovanovic, majd Rasheed talált be, a dudaszó pillanatában pedig Baugh tett arról, hogy keserű legyen – és nem a sörtől – a több mint 100 vendégdrukker szájíze a szünetben (41-34).

Fordulás után

Kemény ütközésekkel kezdődött a harmadik negyed, a hazaiak szenvedtek is ettől, majd Szécsi és Rasheed triplája sem tett jót nekik (45-40). Aztán 45-42 után többször is felzárkózhatott, egyenlíthetett volna a DVTK, de a dobások kimaradtak, jött viszont egy leindításos kassai gól és egy büntető (48-42). Aztán, nem sokkal később Rasheed következett, triplája után három büntetőt is dobhatott, de mivel csak egy ment be, így az egyenlítés ekkor még nem jött össze (48-47). A túloldalon Oblak trojkája is célba ért, majd Robertson-Warren büntetői után ismét Jovanovic jött egy 2+1-es kombinációval, és ezzel már a vendégeknél volt az előny (51-52). De aztán az izgalmas csatában jött az újabb fordulat (57-52), mivel a Diósgyőr nem igazán védte jól a palánk alatti területet, az utolsó játékrész 5 pontos hazai fórral kezdődhetett (59-54).

Jurcenkova volt eredményes a záró játékrész elején, majd faultváltások után a remekül játszó Rasheed megszerezte 20. pontját a 33. percben (63-58). De a hazai gárda 5 pontnál közelebb nem engedte a piros mezeseket, mindig volt valaki, aki begyötört egy gólt, nehogy a DVTK lángra lobbanjon. 67-60-as állásnál, diósgyőri pauza után Balintova szerzett hármast a támadóidő lejártának pillanatában, és 5 perce maradt a Diósgyőrnek arra, hogy ledolgozzon 10 pontot. Jól kezdtek hozzá, Szécsi trojkájával és Rasheed büntetőivel (70-65), de a szívósan küzdő Good Angels nem állt le a termeléssel, estükben, keltükben is a gyűrűbe tudták passzírozni a labdát határozott centerjátékukkal (77-67). Az utolsó két percben már nem volt kérdéses a meccs kimenetele, a vártnál sokkal jobban játszó, nagyot küzdő Diósgyőr nem tudott meglepetést okozni, Rasheed extra és Jovanovic és Szécsi átlag feletti teljesítménye kevés volt ehhez.


Jegyzőkönyv

Good Angels Kosice (szlovákiai) – Aluinvent-DVTK

82-67 (18-17, 23-17, 18-20, 23-13)

Kassa, 1100 néző. V.: Chernova (orosz), Podar (romániai), Adamovic (bosnyák).

Good Angels Kosice: OBLAK (16/12), BALINTOVA (14/3), JURCENKOVA (17), Stehlikova (4), Kupcikova (8). Csere: Allen (8), Zirkova (4), Baugh (9), Baburova (-), Janoscikova (2). Vezetőedző: Peter Jankovic.

Aluinvent-DVTK: Czank (-), RASHEED (26/6), SZÉCSI (15/9), Jovanovic (17), Robertson-Warren (5). Csere: Tomlinson (4), Győri (-), Horváth B. (-), Adamecz (-), Gorjanácz (-). Vezetőedző: Miguel de Jesús López Alonso.

Kipontozódott: Robertson-Warren a 36., Stehlikova a 37. percben.

Peter Jankovic: – Nagyon elégedett vagyok a győzelemmel, fontos volt ez az Európa Kupa szereplés szempontjából. A siker kulcsa az volt, hogy a padról jövő játékosok sok támogatást tudtak adni a kezdőknek, és így a végén is megmaradt az erő a támadások pontos befejezéséhez.

Miguel de Jesús López Alonso: – Tisztában voltunk a kassai csapat játékerejével, azzal, hogy mindenkinek extrát kell nyújtania ahhoz, hogy legyen keresnivalónk. Mindenki végig keményen küzdött, a játékosok harcosságát nem érheti kritika. A meccs végén túl gyorsan akartunk befejezni a támadásokat 5-7 pontos hátrányban, hogy legyen esélyünk egy nyitott végjátékra, de felzárkózás helyett nagyobb különbség lett belőle. Ahogy a meccs előtt is mondtam: a kassai olyan csapat, amelyik a legkisebb hibákat is keményen megbünteti, ez be is bizonyosodott.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!