Aluinvent-DVTK: Likhtarovich visszatér – ellenfélként

Miskolc - A fehérorosz válogatott, a Diósgyőr Magyar Kupa-győztese győriként lép pályára Miskolcon.

Miskolc - A fehérorosz válogatott, a Diósgyőr Magyar Kupa-győztese győriként lép pályára Miskolcon.

A női kosárlabda NB I/A 4. fordulójának mérkőzéseit rendezik szerdán, köztük 18.30-tól a miskolci városi sportcsarnokban az Aluinvent-DVTK – CMB CARGO UNI Győr bajnokira kerül sor. A két csapat legutóbb a bajnoki elődöntőben találkozott egymással, akkor a két győzelemig tartó párharcban a dunántúliak bizonyultak jobbnak, ugyanis a Diósgyőr hazai sikere után, otthonukban egy érdekes és a vendégdrukkerek körében nagy indulatokat kiváltó végjátékban 1 ponttal győztek a győriek, majd a harmadik meccsen Miskolcon is diadalmaskodni tudtak a sérülés miatt két centerét nélkülöző DVTK-val szemben. A végjátékban aztán a győri csapat ezüstös lett, a Diósgyőr pedig negyedik, néhány héttel azután, hogy a piros-fehér komplett keretükkel elhódították a Magyar Kupát. Soraikban többek között azzal a Tatsiana Likhtarovichcsal, aki a fehérorosz válogatottal a nyár folyamán részt vett a riói olimpián, a múlt héten pedig az Euroligában is szereplő Rába-parti klubhoz szerződött.

A Győr a tavalyi évadhoz képest nemcsak vele, hanem a magyar válogatott Simon Zsófiával is erősödött, akit Sopronból igazoltak át, így nem számít meglepetésnek, hogy jelenleg veretlenül állnak a bajnokságban (az MTK-t és a Zalaegerszeget otthonukban, az idén gyengélkedő PINKK-et pedig idegenben győzték le). Hogy ez ne így legyen, arról a DVTK tehetne, a bajnokságot ceglédi vereséggel kezdő, majd a Vasas vendégeként győzedelmeskedő piros-fehérek első hazai meccsükön szeretnének jól bemutatkozni közönségüknek.

Szerda, szombat

– A válogatott szünetig fel kell vegyük a pörgő ritmust, hiszen szerda, szombat váltakozásban, heti két mérkőzést fogunk játszani, ugyanis a bajnokság mellett a jövő héten a nemzetközi kupaszereplést is megkezdjük – mondta Miguel de Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – Felfokozott hangulatban vagyunk a hazai bemutatkozás okán, jó csapat ellen kell pályára lépnünk, és izgatottan várjuk a mérkőzést. A Győr nagyon erős kerettel rendelkező együttes, a magyar játékosaik és a külföldijeik is nagyon jó képességűek, éppen ezért nehéz meccsre számítunk.

A szakvezető szót ejtett a két együttes szeptember elején lejátszott, a Győr által 14 pontos különbséggel megnyert edzőmeccsről is, de mint mondta, különösebb következtetéseket nem lehet levonni abból a győri találkozóból, hiszen a Diósgyőr légiósai két nappal azelőtt érkeztek meg, és két irányítójuk, Czank és Horváth B. is hiányzott sérülés, illetve betegség miatt.

Hazai pályán más

Az októberi két bajnoki is szóba került, és arra a kérdésre, hogy ha a Cegléd ellen elvesztett meccset követően a dobásbiztonság terén kellett előrelépni, akkor a Vasas ellen megnyert mérkőzés után miben, a DVTK szakvezetője így felelt:

– Ez is és az is egy-egy idegenbeli mérkőzés volt, hazai pályán játszani más. Elsősorban újra fel kell fedeznünk a meccsek játékának érzetét, a mérkőzésszituációkat. Sok mindenen dolgozunk, és egy koncepció mentén haladunk, nem ide-oda ugrálva, nem egy hibának a kijavítására koncentrálunk, hanem egységes csapatjáték kialakítására törekszünk.

Játékosszavak

Győri Dorottya, az Aluinvent-DVTK játékosa: „Ellenfélként játszottam már itt, akkor is lehetett érzeni azt a rengeteg energiát, amit a diósgyőri szurkolók adnak. Izgatott vagyok most, hogy DVTK-színekben léphetek pályára, és a csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk ezt a mérkőzést. Ami engem illet: úgy érzem, hogy sikerült beilleszkednem a csapatba, az elejétől szeretettel fogadtak itt, jó a közösség. A pályán egy kicsit hosszabb idő kell ahhoz, hogy az ember megtalálja, miben tud segíteni, de egyre jobban érzem, hogy mi lehet az.”


A női kosárlabda NB I/A állása

1. CMB CARGO UNI Győr 3 3 - 233-163 6

2. PEAC-Pécs 3 3 - 218-193 6

3. UNIQA Sopron 3 2 1 268-204 5

4. VBW Ceglédi EKK 3 2 1 233-206 5

5. Vasas Akadémia 3 2 1 198-197 5

6. KSC Szekszárd 2 1 1 147-128 3

7. Aluinvent-DVTK 2 1 1 122-122 3

8. Zalaegerszegi TE NKK 2 1 1 133-154 3

9. MTK-Budapest 3 - 3 183-233 3

10. BEAC Újbuda 3 - 3 208-262 3

11. PINKK-Pécsi 424 3 - 3 170-251 3


Európa Kupa:120 diósgyőri drukker szurkolhat Kassán

Miskolc - A jövő héten szerdán 18.00-tól Kassán, az Infiniti Arénában játssza a 2016/17-es évad első Európa Kupa meccsét a Diósgyőr.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!