Aluinvent-DVTK: Kassai kirándulással kezdődik a nemzetközi kupás kaland

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a felvidéki városban kezdi meg idei EK-szereplését.

Miskolc - Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata a felvidéki városban kezdi meg idei EK-szereplését.

A női kosárlabda Európa Kupa csoportmérkőzéseinek 1. fordulójában, a D jelű kvartettben szerdán, 18.00-tól Kassán (Angels Aréna, Pri jazdiarni 1, 040 01 Kosice) Good Angels Kosice – Aluinvent-DVTK mérkőzést rendeznek. A két csapat otthonául szolgáló város európai léptékekkel mérve nagyon közel van egymáshoz – 100 km-t sem kell megtenni az átruccanáshoz –, az pedig, hogy a női kosárlabda együtteseik ereje mennyire van távol egymástól, ma derül(het) ki.

Az idén úgy döntöttek, hogy nem indulnak az Euroligában." Miguel del Jesús López Alonso

– Az, hogy közel vagyunk egymáshoz, kényelmes, hiszen olyan még nem volt, hogy egy esti európai kupameccsre elég elindulni itthonról aznap délután – mondta Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, majd így folytatta: – De egyéb előnyös szempontot már nem tudok mondani, ugyanis a kassai csapatban sok Euroligában edződött játékos szerepel, olyan tapasztalt kosarasaik vannak, akik ellen egy kicsit sem könnyű játszani. De megpróbáljuk majd a lehető legtöbbet kihozni magunkból, igyekszünk a legmagasabb koncentrációval játszani, mert csak ez esetben van esélyünk jó eredmény elérésére. Ellenfelünk külső dobásokban, kintről is veszélyes, de bent, a palánk alatt is tudnak sok pontot szerezni. Többször játszottunk ellenük edzőmeccseket és tudjuk, ez az a csapat, amelyikkel ha szoros meccsre vagy képes és egy picit is veszítesz a koncentrációból, azt azonnal meg tudja torolni, képes rövid idő alatt nagy különbségre szert tenni és ezt rutinnal a meccs végéig tartani.

Szintek

Felvetettük a Diósgyőr spanyol szakvezetőjének, hogy márciusban még egy szinten volt a két együttes, hiszen a nemzetközi porondon egyaránt tagjai voltak az Európa Kupa negyeddöntőjének, ahová a Diósgyőr 10 meccsből 10 győzelemmel érkezett meg, a kassaiak pedig az Euroliga csoportküzdelmei után az ottani 5–6. helyezett együttesekkel együtt kerültek egy kalapba a négy legjobb EK-s csapattal, illetve azt is, hogy a jelenlegi játékoskeretek minőségi összetétele között a Kassa javára mutatkozik nagyobb különbség, amire Miguel del Jesús López Alonso így felelt:

– Papíron a rutinjukat, a statisztikai mutatóikat és minden más egyebet figyelembe véve az ő keretük jóval erősebb, annak ellenére, hogy az idén úgy döntöttek, nem indulnak az Euroligában. Az Európa Kupa mezőnyének területi elven történt kettéválasztásával az idén a magyar csapatok a keleti oldalra kerültek, így sokkal nagyobb az esély arra, hogy hamarabb találkoznak nagyságrendekkel erősebb büdzsékkel rendelkező csapatokkal, mint korábban, amikor a nyugati részről kaptunk ellenfeleket. Az meg külön pech, hogy az EK 32 csapatos mezőnyének 6–7 nagy költségvetéssel rendelkező együttese közül három éppen a mi csoportunkba került. Csak érdekességképpen mondom: a török csapat, amely ellen két hét múlva játszunk, az idei évadnak akkora büdzsével vágott neki, mint amennyi a mi klubunk elmúlt négy évének összes kiadása volt.

Komolyabb elemzés

A fentiek miatt nem is fogalmazott meg konkrét célkitűzést a klubvezetés ezen évad Európa Kupa-szereplésével kapcsolatban. Persze, ettől függetlenül van belső motivációjuk, igényük a játékosoknak, a stáb tagjainak, de attól jóval többre lesz szükség a kassaiak elleni helytálláshoz, mint amit legutóbbi tétmeccsükön, a Szekszárd ellen hazai pályán elvesztett bajnoki idején mutattak…

– Egy komolyabb videó­elemzést tartottunk a legutóbbi mérkőzést követően, a Szekszárd elleni mérkőzésen elkövetett hibáinkat próbáltuk feltárni annak érdekében, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mit kell a minimálisra szorítani – mondta a DVTK spanyol edzője. – Nem sok idő van a felkészülésre, ezért elsősorban saját magunkra kell a meccsig tartó időszakban koncentrálni, azért, hogy a lehető legtöbbet javuljunk. Persze, rálátással bírunk az ellenfelünkre is, hogy mit és hogy játszanak, nagy részüket ismerjük, tudjuk, hogy kinek mekkora szerep juthat, és azon leszünk, hogy majd minél kényelmetlenebbül érezzék magukat a pályán.

Ebben a diósgyőri szurkolók is segíthetnek, ugyanis körülbelül 100 fős tábor a helyszínen drukkol majd a piros-fehéreknek.

– Nem először mondom és bizonyára nem is utoljára: óriási segítséget, támogatást kapunk a lelátóról – mondta Miguel del Jesús López Alonso. – Ezt minden olyan játékosnak, aki először játszik itt és nem ismeri a körülményeket, külön fejezetként mondjuk el, de még azok is meglepődnek, hogy mit is jelent ez valójában, akik korábban ellenfélként már jártak itt, hiszen amikor először játszanak DVTK színekben hazai közönség előtt, az teljesen más. Mert igazából ilyenkor döbbennek rá arra, hogy mekkora energiákat kapnak a drukkerektől. Számomra nagyon emlékezetes a tavalyi évad nápolyi EK-meccse, ahol körülbelül 800 hazai néző biztatta csapatát, amikor a kezdés előtt nem sokkal megérkezett egy tucatnyi DVTK-drukker, és úgy rá­zen­dítettek, hogy az olaszok elcsendesedtek, és talán magukban arra próbálták keresni a választ, hogy mit keres arrafelé néhány kalandozó magyar… A csapat pedig igyekszik viszonozni a támogatás, és van, amikor rossz napot fogunk ki, amikor kikapunk, de soha nem adjuk fel, a végsőkig igyekszünk harcolni.


Női Európa Kupa: D-csoport

1. forduló, október 26. (szerda), 18.00: Good Angels Kosice (szlovák) – Aluinvent-DVTK, október 27. (csütörtök), 17.00: Olympiacos (görög) – Yakim Dogü Universitesi BGD (török).

2. forduló, november 3. (csütörtök), 16.00: Yakim Dogü Universitesi BGD – Good Angels Kosice, 17.00: Aluinvent-DVTK – Olympiacos.

3. forduló, november 9. (szerda), 17.00: Olympiacos – Good Angels Kosice, november 10. (csütörtök), 18.30: Aluinvent-DVTK – Yakim Dogü Universitesi BGD.

4. forduló, november 30. (szerda), 18.00: Aluinvent-DVTK – Good Angels Kosice, december 1. (csütörtök), 16.00: Yakim Dogü Universitesi BGD – Olympiacos.

5. forduló, december 8. (csütörtök), 17.00: Olympiacos – Aluinvent-DVTK, 18.00: Good Angels Kosice – Yakim Dogü Universitesi BGD.

6. forduló, december 15. (csütörtök), 16.00: Yakim Dogü Universitesi BGD – Aluinvent-DVTK, 18.00: Good Angels Kosice – Olympiacos.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!