Aluinvent-DVTK: Megvan az ismerős center

Miskolc - Két éve magyar bajnoki címet szerzett ausztrál, brit centert szerződtetett az Aluinvent-DVTK.

Miskolc - Két éve magyar bajnoki címet szerzett ausztrál, brit centert szerződtetett az Aluinvent-DVTK.

Két hete váratlanul távozott az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatától a centerposztra szerződtetett amerikai kosaras, Kaylon Williams (a klub indoklása szerint családi okok miatt), akit rövid idő alatt egy olyan játékossal sikerült pótolni, aki ismerősként mozog a magyar kosárlabdában. Ugyanis a piros-fehérek új szerzeménye az a Louella Tomlinson, aki ausztrál, brit légiósként két éve a PINKK Pécsi 424 együttesével magyar bajnoki címet szerzett. A 193 centiméter magas center hétfőn már edzésbe is állt a Magyar Kupa címvédő együttesnél. Érdekesség, hogy az újonnan szerződtetett, 28 éves játékos a múlt héten még a spanyol első osztályban szereplő Campus Promete játékosa volt.

– Louella egy sokoldalú, atletikus és tapasztalt játékos, tud magasbedobóként és centerként is játszani – nyilatkozta róla az Aluinvent-DVTK vezetőedzője, Miguel de Jesús López Alonso, aki arra a kérdésre, hogy mennyire volt nehéz megfelelő centert találni szorult helyzetükben, hiszen alig akad olyan valamirevaló játékos, akinek szeptemberben ne lenne szerződése, így válaszolt: – Ebben az időszakban a játékpiacon már alig van olyan sportoló, akit az európai porondon is szereplő klubnak érdemes lenne foglalkoztatni. Őszintén szólva: Tomlinson megszerzése ügyében egy picit szerencsénk is volt.

Nem szerencse, kapcsolat

Amikor arra kértük a spanyol szakembert, hogy mondja el, hogy mi volt ez a szerencse, kiderült, hogy sokkal inkább neki köszönhető, hogy idekerült a kosaras, sem mint a szerencsének.

– Amikor két hete eldőlt, hogy centert kell keresnünk, nem voltunk boldogok, de az edzések mellett azzal teltek a mindennapjaink, hogy kerestünk, kutattunk, és ez ügyben sok játékossal, menedzserrel, kosárlabdában dolgozó szakemberrel vettük fel a kapcsolatot – mondta Miguel de Jesús López Alonso. – Így jutott el hozzám az az információ, hogy a spanyol Campus Prometével szerződésben álló Louella Tomlinson és csapatának edzője jelentősen eltérő nézeteket vall a kosárlabdáról, és szakítás közeli állapotban vannak. Ennek az információnak a végére jártunk, és kiderült, hogy sem az edző, sem a játékos nem bánná, hogyha külön utakon folytatnák.

Hogy a két fél milyen körülmények között szakított egymással, arról a diósgyőri trénernek nincs információja.

– Kivásárolni nem tudtuk volna sem őt, sem más játékost, de ahogy szabaddá vált, tárgyalásba kezdtünk vele, és szombaton délelőtt meg is állapodtunk, aznap este már alá is írta a szerződését hozzánk, így még éjszaka repülőjegyet foglalhattunk neki, és vasárnap este már itt is volt Miskolcon, hétfőn pedig már velünk edzett – mondta az Aluinvent-DVTK szakvezetője, aki arra a kérdésre, hogy volt-e másik olyan vonal, ami eredménnyel kecsegtetett a játékoskeresésben, így felelt: – Volt, de igazából egyikük sem volt ilyen játékos. Ugyanis Louella Tomlinson nem csak jó fizikumú center, hanem olyan kosárlabdázó, aki előtt nem ismeretlen a magyar bajnokság, és ez jelen helyzetben számunkra előnyös.

Az új játékosról

Louella Tomlinson Ausztráliában kezdett kosárlabdázni, hazáján kívül Olaszországban és Spanyolországban szerepelt, valamint a 2013/2014-es idényben Magyarországon, a PINKK Pécsi 424 együttesében. A tavalyelőtti és a tavalyi évadban az ausztrál ligában játszott, előbb a West Coast Waves, majd a Perth Lynx színeiben.

Az Aluivent-DVTK-nál a 2-es számú mezt választó kosaras a nemzetközi porondon, az Európa Kupában – ausztrál utánpótlás válogatottbeli szereplése miatt – tengerentúli játékosnak számít (azaz vele és Cierra Robertson-Warrennel megtelt ez a kontingens), a magyar bajnokságban viszont brit útlevelének köszönhetően EU-s játékosként szerepelhet (a bajnokságban 4 nem magyar, köztük 2 tengerentúli játékos kerülhet be egy mérkőzés jegyzőkönyvébe).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!