Női kosárlabda EK - Elmaradt a bravúr, búcsúzott a DVTK

Miskolc - Az Aluinvent DVTK Miskolc hazai pályán 58-57-re legyőzte a francia Landes együttesét szombaton a női kosárlabda Európa Kupa második negyeddöntőjének visszavágóján, és mivel nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett 24 pontos hátrányát, búcsúzott a sorozattól.

Miskolc - Az Aluinvent DVTK Miskolc hazai pályán 58-57-re legyőzte a francia Landes együttesét szombaton a női kosárlabda Európa Kupa második negyeddöntőjének visszavágóján, és mivel nem tudta ledolgozni az első mérkőzésen összeszedett 24 pontos hátrányát, búcsúzott a sorozattól.

Eredmény:

második negyeddöntő, visszavágó:

Aluinvent DVTK Miskolc-Landes (francia) 58-57 (17-17, 18-15, 7-10, 16-15)

a magyar csapat legjobb dobói: Hodges 18, Jovanovic 16, Brewer 11

továbbjutott: a Landes, 146-123-as összesítéssel

A Miskolc a szerdai első mérkőzésen tíz győzelem után elszenvedte első vereségét az Európa Kupában, véget vetve az EK 2003 óta íródó történetében a leghosszabb magyar sikersorozatnak. A múlt pénteken fennállása harmadik Magyar Kupa-trófeáját elhódító DVTK ráadásul - még Czank Tímea utolsó másodperces triplájával is - 89-65-re kapott ki Franciaországban, így 24 pontos hátrányt kellett ledolgoznia a visszavágón.

A Generali Aréna szurkolói csak 6-2-ig örülhettek, onnantól a három napja 21 pontot szóró horvát Iva Sliskovic révén a vendégek diktálták a tempót. A házigazdák hat triplakísérletéből egy sem volt sikeres a nyitónegyedben, majd a folytatásban Roneeka Hodges és Szécsi Orsolya dupláival is csak három-négy pontra sikerült elhúzni. A sikeresen kivédekezett francia akciók után a kelleténél ritkábban született miskolci kosár, és a büntetők sem voltak pontosak, a nagyszünetben így csak 35-32 volt az állás.

Az első félidő statisztikájából kitűnt, hogy a Landes a triplákat és a büntetőket is jobban dobta: előbbit a DVTK 14-ével szemben 37 százalékban értékesítette, a vonalról 87 százalékkal célzott, míg a hazaiak csak 61-gyel.

Térfélcsere után hat pontra meglépett a magyar bajnoki ezüstérmes, de a franciák hamar felzárkóztak, ráadásul ekkor az első meccsen a DVTK legjobbjaként 15 pontot szerző szerb Tina Jovanovic sem villogott. Továbbra is fej fej mellett haladt a két gárda, a harmadik negyedben a miskolci alakulat csupán hét pontot hozott össze, az utolsó szakasz 42-42-ről indult. Ekkor már bizonyossá vált, hogy Maikel Lopez tanítványai nem tudják ledolgozni a szerdán összeszedett hátrányt, a játékot tudatosan lassító Landes pedig magabiztosan tartotta a lépést ellenfelével. Hat perccel a vége előtt a DVTK mindent egy lapra feltéve hosszú hajrát nyitott, egy 9-0-ás rohammal el is húzott 53-44-re, de ezután elakadt a lendülete.

A meccset végül minimális különbséggel megnyerő DVTK az elődöntőről lemaradt csapatok közül a legjobb mérleggel rendelkezik, így az ötödik helyen fejezte be szereplését az EK-ban.

Maikel Lopez vezetőedző kifejtette, 12 mérkőzésük volt az EK-ban, ebből csak egyet vesztettek el, de az a kiesést jelentette.

"Tény, hogy fárasztó időszakon vagyunk túl, de ma is végig küzdöttek a lányok, úgyhogy büszkék lehetünk rájuk" - tette hozzá a spanyol tréner.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!