Aluinvent-DVTK: Egy árnyalattal tűnik jobbnak a helyzet

Miskolc - A női kosárlabda Coop Magyar Kupa döntőjében szerdán 13.00-kor a ZTE NKK ellen kezd a DVTK.

Miskolc - A női kosárlabda Coop Magyar Kupa döntőjében szerdán 13.00-kor a ZTE NKK ellen kezd a DVTK.

Az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata jelenleg a magyar bajnokságban a harmadik helyen áll, a listavezető Sopron és a Győr mögött, az előző évadban NB I-es küzdelmeiben a bajnokságot jelenleg vezető csapat mögött lett második, hasonlóan a Magyar Kupa-sorozathoz. Nem kizárt, hogy ebben az évben ismét találkozik a fináléban a Sopron és a Diósgyőr, ehhez csak annyi kell, hogy a két együttes megnyerje az első két kupameccsét… Hogy ez így lesz-e, majd kiderül, ahogy az is, hogy milyen titulussal lesz jelen a kupadöntőn a diósgyőriek szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonso, aki csapata legutóbbi két meccsén – érvényes edzői kártyájának hiányában – nem edzői minőségben, hanem szakmai igazgatóként ült a kispadon.

Speciálissal nem

– Nem tudok erről a kérdésről nyilatkozni, információim szerint az illetékes helyen szerdán születhet döntés ebben az ügyben, úgyhogy bármi lehet, de én nem ezzel foglalkozom, hanem a csapattal – mondta a spanyol tréner, aki arra a kérdésre, hogy mennyire tekintenek, mennyire lehet előretekinteni egy ilyen ritka sorozatban, amelynek során valószínűleg nap nap után kell meccseket játszani, így felelt: – Mivel ismerjük a sorsolást, tudjuk, hogy ki jöhet velünk szembe a második nap, ráadásul mind a Szekszárd, mind a Győr ellen nem is olyan régen játszottunk a bajnokságban, és azóta nem történtek változások egyik csapat keretében sem, így speciális dolgokkal nem készülünk. De ez még odébb van. A legfontosabb az, hogy ZTE elleni meccset nagyon komolyan vegyük, nagyon koncentráltan játsszunk. Felkészültünk a Zalaegerszegből, tudjuk, hol, miben vannak az erősségeik, és azon leszünk, hogy a kevésbé erős pontjaikat kihasználjuk. Ennek a kupadöntőnek az idején főleg a saját dolgainkra kell koncentrálnunk, arra, hogy a lehető legtökéletesebb játékot nyújtsuk. Mivel sok idő nincs a meccsek között, ezért extra dolgokra nagy hangsúlyt nem lehet fektetni, sokkal inkább az általánosan vett saját szisztémánkat kell hoznunk.

Megismétlődik?

Arra a felvetésünkre, hogy a szakma és a hazai szurkolók is azt várják, hogy megismétlődik a tavalyi kupadöntő, a Sopron és a Diósgyőr között is, azzal együtt, hogy most a nyugat-magyarországi csapat helyzete tűnik nehezebbnek, hiszen a negyeddöntőben rájuk kemény meccs vár a PEAC-Pécs ellen, a következőket mondta Miguel del Jesús López Alonso:

– Örülünk, hogy ha úgy látják, hogy könnyű a helyzetünk, hogy bejutunk, mert akkor valamit jól csinálunk. A tavalyihoz képest egy árnyalattal tűnik jobbnak a mostani szituációnk, mivel egy éve, a negyeddöntőben a második helyezett ellen kellett játszanunk, míg az idén, a papírforma alapján „csak” az elődöntőben kerülhetünk szembe a jelenlegi másodikkal… Szóval nem annyira egyértelműek az esélyek, sok olyan tényező van, ami befolyásolhatja egy csapat szereplését. Három nap alatt három meccset kell megnyerni, hogy valaki kupagyőztes legyen, és sok apró részletnek kell összeállnia ahhoz, hogy minden a helyére kerüljön, és valaki megszerezze a végső győzelmet.

Az Aluinvent-DVTK keretében minden játékos egészséges, így a legvégén csak annyit kérdeztük a spanyol szakembertől: mivel lenne elégedett a kupadöntőben?

– Az lenne a legfontosabb célunk, hogy minden egyes ember, aki minket támogat, aki nekünk szurkol, nagyon elégedetten térjen haza a kupadöntő utolsó napjának estéjén – válaszolta Miguel del Jesús López Alonso.

A korai kezdésről

Kíváncsiak voltunk arra, hogy ilyen korai időpontban, mint a Zalaegerszegi TE NKK elleni, 13.00-kor kezdődő kupameccs, játszott-e már valaha tétmérkőzést valamelyik csapatával Miguel del Jesús López Alonso, akinek felidéztük azt, hogy a DVTK már igen, 1993-ban az első nemzetközi kupaévadjában, a Ronchetti Kupában éppen egy spanyol csapat vendégeként, január 6-án a Celta Vigo otthonában 12.30-kor.

– Talán egyszer igen, az is ebédidőben volt, de nem emlékszem pontosan... – mondta a DVTK szakvezetője, majd gyorsan előkapta a mobiltelefonját és rövid keresés után így folytatta: – Megvan! 2005. január 7-én a Gran Canaira együttesével az Avenida vendégeként 12.00-kor kellett pályára lépnünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!