Programajánló

2020.03.06. 16:03

A Magyar Nemzeti Cirkusz bemutatja: A FESZTIVÁL SZTÁRJAI!

Az elmúlt 25 év alatt a Magyar Nemzeti Cirkusz az egyik legelismertebb és legszínvonalasabb utazó cirkusza lett Európának. Ifj. Richter József a cirkusz igazgatója és felesége Merrylu Richter az elmúlt évek során számos hazai és nemzetközi díjat zsebeltek be, amelyeket a szakmai zsűri csak a legjobbaknak ítél oda.

Merrylu Richter és Ifj. Richter József

A Richter család nevével fémjelzett társulat mára már garancia a magas színvonalú cirkuszi előadásra. 2018-ban a 42. Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díját nyerték el, 2019-ben az Európai Parlament a társulatot BigTopLabel díjjal tüntette ki (Európa 3 legjobb cirkusza). 2020-ban egyedüli magyarként 6 év után, a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany-Pierrot díját ítélték a nagy cirkusz múltú házaspárnak.

Az idei évben ismét vadonatúj műsorral, vadonatúj artistákkal, minden idők leglátványosabb show-műsorával készül a világhírű társulat, hiszen a cirkuszvilág legnagyobb sztárjai vendég szerepelnek az idei műsorban. Ámulatba ejtő akrobata számok, káprázatos produkciók a levegőben neves artisták előadásában.

Miskolc, Pesti úti TTL parkoló, 2020. március 19-től 29-ig

Premier előadás március 19.

Kezdés időpontja:

Hétköznap: 18.00

Szombat: 15.00 és 18.00

Vasárnap: 11.00 és 15.00

Március 23. – 24. Szünnap!

Li Wei

Li Wei

Li Wei a világ legjobb lengődrót művésze. Különleges és időnként hihetetlen produkciójával bejárta már az egész világot, azonban Magyarországon először látható. 2008-ban a 32. Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díját nyerte el, így került a szakma legjobbjai közé. Többek között egy kézen állva egyensúlyozik a laza dróton vagy akár kezeivel fejen állva hajtja egykerekű biciklijét és ehhez hasonló trükkökkel nyűgözi le közönségét. 8 évig volt a világhírű Cirque du Soleil műsorainak sztárja.

Casselly család

Immáron 7. éve vendégszerepelnek nálunk, akik a világ egyik legjobb és leghíresebb cirkuszi artista családjának számítanak. Számtalan magas szakmai elismeréssel járó nemzetközi díjat zsebeltek be a világ számos pontján. Évről-évre egyre színesebb, változatosabb és lenyűgözőbb artista- illetve állatos számokat mutatnak be cirkuszunknál. Az ország jól ismeri elefántjaikat: Mambó, Betty, Nanda, Tonga és Kimba, akik a Cirkuszok Éjszakája alkalmából minden július középső szombatján kellemes, hűsítő fürdőzést vesznek a balatonlellei Napfény Strandon. Idei műsorunkban 12 állattal látható egyszerre a porondon a világhírű német család. Egy fantasztikus produkció lovak, pónik és elefántok közös szabadidomításával. A legkisebbektől a legnagyobbakig szuper formációkat mutatnak be porondunkon.

Duo Exxtrem

Duo Exxtrem

Először lépnek fel Magyarországon egy fantasztikus vizi levegőszámmal a világhírű Cirque du Soleil sztárjai Franyó Viktor és Tóth Gabriella. Korábban már mindketten szerepeltek a Magyar Nemzeti Cirkusznál más formációban, most közös levegőszámukat is bemutatják. A Magyar páros már a világ számos pontján bizonyította tudását. Egy különleges produkció, amiben mind a 4 elem jelen van: víz, tűz, föld, levegő! Idén végre a magyar közönséget is elbűvölhetik kivételes tudásukkal. Műsorszámuk során még egy 5 000 literes akváriumba is beleugranak a levegőből.

Romero's Riders

Romeros Riders

Világszerte alig akad olyan motoros kaszkadőr, aki be mer gurulni a halálgömbbe. A Romero's Riders tagjai szám szerint 5 brazíl motoros azonban őrült sebességgel száguldozik a Halálgömbben, amikor az egyszer csak szétnyílik! Fantasztikus, látványos és egyben hajmeresztő is a produkció, ahogy a motorosok a gömb oldalán és fejjel lefelé is őrült sebességet diktálnak. Komoly taktika áll a produkció mögött, hiszen minden motoros saját magáért és csapattársaiért is felel. Ha akár csak egy motoros is hibázik, abból könnyen lehet súlyos baleset. A szédítő mutatványok már első pillantásra is lebilincselőek, néhány perc után pedig az ember képtelen elfordítani a fejét, mert a halálgömbben motorozók mágnesként vonzza a tekintetet és vérpezsdítő izgalmakkal bír. Tipikusan olyan produkció melyet gyermek és felnőtt egyaránt szájtátva csodál végig.

Duo Bobylev

Duo Bobylev

A bohócpáros a gyerekek nagy kedvencei, akik Oroszországból érkeztek a társulathoz. Bobylev a világ számos országában nagy sikert aratott, aki orosz muzsikus családból származik. Idén a hazai közönségen a sor, hogy egy jót szórakozzanak a kiváló komikus pároson. Az elmúlt években Európa leghíresebb cirkuszaiban mutatta be ellenállhatatlanul mulatságos, színes komédiáját. Produkciója jól ötvözi a klasszikus tréfák és a modern humor kellékeit, sok, saját ötletet feldolgozó újdonságot alkalmazva. Első ránézésre azt hinné az ember, hogy csak a ruhájuk színes, ám hamar kiderül, hogy tudások, humoruk, thetségük és kreativitásuk is sok színű.

René Casselly Jr.

René Cassely Jr.

Láttál már kosárlabdázó elefántokat? A jól ismert Casselly család játékos elefántjai idén egy kosárlabda produkcióval készülnek, melyet a Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany-díjas artistájával René Casselly Juniorral mutatnak be. René a szó legszorosabb értelmében szülei elefántjaival nőtt fel, hiszen születése óta velük játszott, gyakran töltötte szabadidejét az ormányosok istállójában. Talán ezért is tűnik fel a rendkívül okos és intelligens állatoknak, ha esetleg egy-egy nap René fáradt vagy rossz kedvű, hiszen pajtásai rögtön készek egy kis játékra legyen az akár a futball vagy a kosárlabdázás. A fánik nagyon ügyesen kosarazzák ki az ifjú artistát, palánkra dobnak és különféle játékos trükköket mutatnak be. Természetesen rengeteg humort csempésznek vadonatúj produkciójukba.

Quincy Azzario

Quincy Azzario

A világhírű Roncalli Cirkusz után először Magyarországon a spanyol csodatehetség. Quincy 8. generációs artistaművész, az egyensúly, a mozgékonyság és a rugalmasság jellemzi. Testvérével közös számukat a Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Ezüst Bohóc-díjjal tüntették ki. Most szóló tehetségét mutatja be, ami egy fantasztikus kézenálló produkció. Az artistahölgy egyedi előadásmódjának köszönhetően már több országban aratott osztatlan sikert. Idén a Magyar közönséget szeretné lenyűgözni kivételes tehetségével.

Merrylu Richter és Ifj. Richter József

Merrylu Richter és Ifj. Richter József

Merrylu Richter és Ifj. Richter József a Pas de deux azaz a többszörös Arany-díjat nyert Balett a lóháton című produkciójukat mutatják be. 2018-ban a Monte-Carloi Cirkuszfesztivál szakmai zsűrije – ami a cirkuszművészet legszigorúbb bizottsága – a produkcióról úgy nyilatkozott, hogy jelenleg ez a világ legjobb balett a lóháton produkciója. A fesztivál végén pedig Arany Bohóc-díjat nyert a produkció. Merrylu Richter és Ifj. Richter József két világhírű nagy múltú cirkuszdinasztia sarja, akik legutóbb idén januárban ismét cirkusz történelmet írtak, hiszen a 13. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon léptek fel ezzel a produkcióval. A fesztivál fődíját az Arany-Pierrot díjat és a Magyar Cirkuszigazgatók Arany-díját vehették át ünnepélyes keretek között a fesztivál záró gálaműsorán.

Juan Pablo Martinez

Juan Pablo Martinez

A világ egyik leggyorsabb zsonglőre a nagy sikerre való tekintettel 4 év után ismét előadásunk színvonalát emeli.

4. generációs cirkuszi művész. Családja is zsonglőrködéssel foglalkozott, így már gyerekkora óta gyakorolja szakmáját, amit hobbijának tekint. Pályája során kisebb szünetet kellett tartania meghúzódó csuklója miatt, ami nagy ijedtséget okozott akkor. Szerencsére az élet úgy hozta, hogy teljesen meggyógyult és ezen felülkerekedve produkciója mára már a világ legjobbjai közé tartozik. Vendégművészünk már közel 50 országban mutatta be egyedi tempózsonglőr műsorát. Számára nem számít más csak a tempó, tempó, tempó... Nem csak a megszokott buzogányokkal, hanem mexikói kalapokkal és pingpong labdákkal is zsonglőrözik vérpezsdítő mexikói ritmusra.

Egzotikus állatok

Egzotikus állatok

Állatok nélkül a cirkusz elképzelhetetlen. A klasszikus cirkusz egyik fő alappillére az állatos műsorszámok. A Magyar Nemzeti Cirkusz köztudottan állatbarát cirkusz. Ifj. Richter József és kedvese Merrylu tevékkel, zebrákkal egy újonnan koreografált produkciót mutatnak be. Természetesen feltűnnek majd a porondon nagy büszkeségeik is a zsiráf bikák, akiket a szerencsésebbek meg is etethetnek a műsor folyamán. A házaspár a hétköznapok nagy részét szeretett állataival töltik, hiszen az előadásokon kívül nagyon sok gondoskodást és törődést igényelnek. A legtöbb művész, aki állatot tart cirkuszában, tiszteli és becsüli, csaladtagként kezeli állatait. Tudja, hogy nem csak az Ő, de a nézők élete is múlhat azon, hogyan érzi magát és hogyan fogad szót az állat. A Richter- és a Casselly család a világon egyedülálló kapcsolatot épít ki állataival, amiben egy kívülálló gondos megfigyelésével lehet látni a harmóniát ember és állat között.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!