BOON - PR cikk

2019.05.14. 10:44

Boltbemutató – Trója Festék Centrum, Kazincbarcika

Kazincbarcika vezetése lakossági összefogással egy tudatos fejlesztési startégiát állított fel a 2010-es évek elején, mellyel a korábbi érából fennmaradt nehézségek és sztereotípiák felszámolását tűzték ki célul. Az új koncepció egy gazdaságfejlesztési- és arculatváltási programban teljesedett ki. Utóbbinak köszönhetően lett Kazincbarcika a „Színes város”.

Átgondolt közterületek, street art alkotásokkal díszített társasházak, felújított intézmények, egyedi műalkotások sokasága színesíti mostanra a várost.

Ebben az újragondolt és megfiatalított belvárosi környezetben helyezkedik el a Trója Festék Centrum, amelynek elsődleges küldetése, hogy a helyi és környékbeli lakosok saját ingatlanjának megszépítésében, színesítésében adjon teljes körű támogatást.

A festéküzletet Trója Attila és párja, Beáta vezetik. 2010-ben született meg a döntés, hogy teljesen más életpályáról átpártoljanak a festékek világába, és önálló vállalkozásként egy boltot üzemeltessenek. Bátor döntés volt egy olyan időszakban, amikor minden területre hatást gyakorolt a gazdasági válság.

A Trója Festék Centrum területén korábban is festéküzlet működött, sőt közvetve Attila édesapjához is köthető volt, de azt a tulajdonos új helyszínre költöztette át. Nem volt könnyű az indulás, nem titkoltan hitelfelvételre volt szükség a bolt beindításához, az árukészletek feltöltéséhez. A kezdeti lelkesedés nem lankadt, a kitartás, az elkötelezett munka meghozta gyümölcsét. Attiláék keze alatt az első évtől kezdődően prosperál a bolt, igaz az első négy évre küzdelmes időszakként emlékeznek.

Mindenesetre a történet jól mutatja, hogy a festékek és a hozzájuk tartozó kiegészítők keresett árucikkeknek bizonyulnak minden időszakban.

Megkérdeztük a tulajdonost, mik voltak a sikerrecept összetevői, hogyan tudtak új területen, nehezített körülmények között is folyamatosan növekedni. Attila elmondta, hogy édesapja szobafestőként dolgozott, így a szakma egy-egy részletével már gyerekként megismerkedhetett. Szintem segítséget jelentett a kereskedelmi végzettség, amelynek megszerzéséhez a gyakorlati időszak éppen egy festékboltban zajlott. Az pedig további lehetőségeket rejt, hogy a termékek rengeteget fejlődtek az utóbbi két évtizedben, és a választék is jelentősen kiszélesedett.

A belvárosi üzlet ügyfelei között egyértelmű többségben vannak a lakossági vásárlók, ők sokszor hobbifestőként saját maguk oldják meg a lakásszépítést, hiszen a termékek könnyű használhatósága ezt lehetővé teszi. Kezdetek óta kiemelt kedvencek a Poli-Farbe termékek. Amint Beáta mondja, a kiváló, stabil minőség mellett nem kell sokat korteskedni.

Megtapasztalva a Poli-Farbe termékek népszerűségét, nem is volt kérdés Attiláék számára, hogy csatlakozzanak-e a magyar festékgyártó partnereit tömörítő bolthálózathoz, a Pannon Festék Hálózathoz. 2017 elején jött el ennek lehetősége, és ez újabb fellendülést hozott a Trója Festék Centrumnál. Nemrég a bolt homlokzata és belső tere is megújuláson esett át. Látványos lett az átalakítás, így mostanság még több a dicsérő szó az ügyfelektől.

Működik még két festéküzlet is a közelben, de ez a tény csak még tökéletesebb munkavégzésre sarkallja Attiláékat. Ők szeretnének mindenkit teljes értékűen kiszolgálni, legyen szó akár termékekről vagy szaktanácsokról. Úgy érzik, sokan jönnek hozzájuk a kedves kiszolgálás miatt. Annak érdekében, hogy minden professzionálisan működjön, és a vásárlók megkaphassák a szükséges figyelmet, a tulajdonosokkal együtt hatan dolgoznak az üzletben.

A Trója Festék Centrum elérhetőségei:

Kazincbarcika, Építők útja 39.

(48) 412-702

Nyitvatartás:

Március 16. és szeptember 30. között

H-P: 7:00-17:00

SZ: 7:30-12:00

Október 1. és március 14. között

H-P: 7:30-17:30

SZ: 7:30-12:00

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!