BOON - PR cikk

2019.03.07. 12:53

Miskolcon is tarol a CSOK, egyre többen vásárolnak új ingatlant

<strong>A Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2019-ben új feltételekkel bővült, amelyekkel nagyobb összegek igényelhetőek és a szélesebb kör számára is elérhetőbbek.</strong>

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény 2019-ben új feltételekkel bővült, amelyekkel nagyobb összegek igényelhetőek és a szélesebb kör számára is elérhetőbbek.

Bár tény, hogy a CSOK feltételei bankonként eltérőek lehetnek, az ingatlanpiaci hatása kétségtelenül azonos a fővárosban és a megyeszékhelyeken egyaránt. Nem csoda tehát, hogy Miskolcon is felélénkült a használt ingatlanok adásvétele és egyre több új építkezés tapasztalható városszerte.

A különböző lakáscélok megvalósítását elősegítő állami támogatás nem csak egy vissza nem térítendő támogatásból, hanem egy rendkívül kedvező kamatozású hitelből is áll, amelynek mértéke a vállalt gyermekek számától függ. Egyes bankok másként kezelhetik a vállalt és a meglévő gyerekeket, ezért érdemes több hitelintézettől is ajánlatot kérni. Továbbá az sem mindegy, hogy hány négyzetméteres a kiszemelt ingatlanunk, mint ahogy az sem, hogy új építésű vagy használt, másodkézből vásárolt házról vagy lakásról van-e szó.

A legfrissebb 2019-es CSOK újdonságai

A legfrissebb, idén életbe lépő CSOK újdonság közül talán a legnépszerűbb, hogy most már a két gyermekes családok is igényelhetik a 10 millió forintos, államilag támogatott lakáshitelt, új ingatlan vásárlására vagy építésére. A mindössze 3%-os fix kamatú hitel mellé pedig 2,6 millió forint vissza nem térítendő támogatás is jár számukra. A három gyerekesek pedig a korábbi 10 millió helyett, már 15 milliós hitelhez juthatnak azonos konstrukcióban, a korábbiakban is elérhető 10 millió forintos, vissza nem térítendő támogatás mellé.

Bár Miskolca nem vonatkozik, de az 5000 főnél kisebb településeken még további emelések is várhatóak a közeljövőben. Ezenkívül fontos változás még, hogy nem ellenőrzik, hogy a CSOK-ot felvevőnek van-e már ingatlanja, csökkentik a benyújtandó dokumentumok számát, a külföldön dolgozó magyarok számára is elérhetővé válik, a bővítési munkálatokra is felhasználható és a korábbi 120 napos szerződéskötés idejét is megnövelték 180 napra. Ezek a pozitív változások pedig egyre több család számára hozzák el az új otthon megvásárlásának lehetőségét.

Most éri meg igazán ingatlant vásárolni Miskolcon is!

Jelentősen megnőhet a kereslet az 50 négyzetméter feletti lakásokra és a 80 négyzetméter feletti ingatlanokra – tájékoztatott bennünket a koltozzbe.hu, célozva a CSOK ide vágó szabályozására. A 2,6+10 CSOK feltétele ugyanis, hogy legalább 50 négyzetméteres lakást vagy 80 négyzetméteres házat vásároljunk vagy építsünk, illetve három gyerekes család esetén a 10+15 CSOK esetén 60 négyzetméteres lakás és 90 négyzetméteres ház vásárolható vagy építhető.

Akár CSOK igénylésével, akár támogatás nélkül, de Miskolcon már több ezer eladó új és használt ingatlan közül böngészhetünk a költözzbe.hu oldalain is. Az egyszerű kezelőfelületen pedig gyorsan szűkíthetjük a listát típus, ár, méret vagy más tulajdonságok alapján is. Így aztán legyen szó családi házról, panel lakásról, tanyáról vagy társas ingatlanról, a portálon biztosan megtaláljuk, amit keresünk, hiszen álmaink otthona ott vár ránk valahol.

 

- PR cikk -

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!