BOON - PR cikk

2018.11.29. 15:37

Jelentős ingatlan beruházást hajtott végre a Raiffeisen Ingatlan Alap Miskolcon

<strong>Ráncfelvarráson esett át Miskolc egyik leglátogatottabb kereskedelmi létesítménye, a Szinvapark bevásárlóközpont. A revitalizáció részeként megújult és ezzel az ország egyik legkorszerűbb egységévé vált Miskolcon a Szinvaparkban található INTERSPAR hipermarket, amely november 29-én nyitotta meg újra kapuit a vásárlók előtt. A beruházást az üzletközpont tulajdonosa, a Raiffeisen Ingatlan Alap és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. párhuzamosan végeztette el, így az invesztíció révén nem csak a napi vásárlás intézhető exkluzív környezetben, hanem az ingatlan alap befektetői is egy értéknövelő beruházásnak örülhetnek.</strong>

Ráncfelvarráson esett át Miskolc egyik leglátogatottabb kereskedelmi létesítménye, a Szinvapark bevásárlóközpont. A revitalizáció részeként megújult és ezzel az ország egyik legkorszerűbb egységévé vált Miskolcon a Szinvaparkban található INTERSPAR hipermarket, amely november 29-én nyitotta meg újra kapuit a vásárlók előtt. A beruházást az üzletközpont tulajdonosa, a Raiffeisen Ingatlan Alap és a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. párhuzamosan végeztette el, így az invesztíció révén nem csak a napi vásárlás intézhető exkluzív környezetben, hanem az ingatlan alap befektetői is egy értéknövelő beruházásnak örülhetnek.

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy a Raiffeisen Alapkezelő és az egész Raiffeisen Bank zászlós befektetési terméke a Raiffeisen Ingatlan Alap –mondta el Bálint Attila a Raiffeisen Alapkezelő vezérigazgatója. -  „Az alap sikerét jelzi, hogy a hazai befektetési szakma az elmúlt három évben megszakítás nélkül a hazai piac legjobb ingatlan alapjának választotta termékünket, de a szakmai sikerek mellett az is visszaigazolja munkánk eredményességét, hogy folyamatosan érkeznek a befektetések az alapba, ami nem is csoda, hiszen az alapunk október végén kétszámjegyű éves megtérülést biztosított az alap befektetőinek, ami a jelenlegi hozam környezetben nagyon attraktívnak tekinthető.”

„A Raiffeisen Ingatlan Alap portfóliójában a jogszabályi előírásoknak megfelelő mértékű likviditás biztosítása mellett hagyományosan magas súlyt képviselnek az ingatlanok”. – veszi át a szót Scharek Zoltán, a Raiffeisen Alapkezelő ingatlan befektetésekért felelős vezérigazgató-helyettese – „A portfóliót elsősorban kereskedelmi és ipari ingatlanok alkotják, stabil bérlői állománnyal, akikkel hosszú távú együttműködést kötöttünk. Az ingatlan alap teljesítményéhez a bérleti díjbevételek mellett elengedhetetlenek a tulajdonolt ingatlanok fejlesztései, az értéknövelő beruházások. Ezt a célt szolgálta a most lezárult miskolci projekt is.”

A projekt mértékét jól szemlélteti, hogy a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Raiffeisen Ingatlan Alap összesen 2,2 Milliárd forintot fektetett az üzletközpont modernizálásába. Első lépésben a bevásárlóközpont földszinti része és a homlokzata került megújításra, amelynek eredményeképpen egy letisztult, világos, jól áttekinthető, üzletsor került kialakításra. A következő lépésben a területen beépítésre kerül egy mozgójárda is, ami a mélygarázst és a földszintet hivatott összekötni, hogy kényelmesebb bevásárlást tegyen lehetővé a látogatók számára. Azonban a Szinvapark  Bevásárlóközpont revitalizációja ezzel nem ér véget. A továbbiakban az üzletközpont előtti terület átalakítására, illetve a második emeleten található étel udvar megújítására is sor kerül. A beruházók szándékai szerint az üzletközpont megnyitásának 20-ik évfordulóját egy teljes egészében megújult és korszerű épülettel köszönthetik a miskolciak 2020-ban.

„Nagyon fontos nap volt a november 29. mind a Raiffeisen Alapkezelő, mind a miskolciak életében, akiknek ezúton is köszönjük a felújítási munkálatok során tanúsított türelmüket” – mondta el Scharek Zoltán – „A felújítás kezdetén dedikált célunk volt, hogy a Szinvaparkot a vásárlók és a kereskedők kéréseit meghallva, az épület értékeit megőrizve tegyük szebbé és modernebbé. Most az első fázis befejezésével úgy gondolom, hogy a nemzetközi és hazai építészek, valamint a miskolci kivitelező partnerünk munkájának köszönhetően ezt a célt sikeresen megvalósítottuk. Ezzel reményeink szerint egy olyan ingatlan beruházás első fejezete zárult le, amellyel mind a miskolciak, mind az ingatlan alap befektetői elégedettek lehetnek”.

„Párhuzamosan a már említett átalakításokkal, foglalkozunk a vásárlók mozgásirányának újragondolásával, az üzletportálok esetleges modernizálásával, a többi belső terület burkolatának és színvilágának felfrissítésével is – jegyezte meg Tasnádi Gyula Bevásárlóközpont-igazgató.

- PR cikk -

Címkék#pr cikk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!