BOON - PR cikk

2017.04.28. 15:14

A XIXO a Magyar Vívó Szövetség utánpótlás programjának aktív támogatója

<strong>A XIXO brand idén a Magyar Vívó Szövetség sporteseményeit is támogatja. A tegnapi „Sulivívás” utánpótlás program, valamint a ma és szombaton megrendezésre kerülő Országos Diákolimpia versenyzői és nézői felfrissüléséről a magyar üdítőital márka gondoskodik. </strong>

A XIXO brand idén a Magyar Vívó Szövetség sporteseményeit is támogatja. A tegnapi „Sulivívás” utánpótlás program, valamint a ma és szombaton megrendezésre kerülő Országos Diákolimpia versenyzői és nézői felfrissüléséről a magyar üdítőital márka gondoskodik.

A Magyar Vívó Szövetség 2013-ban indította el sportágfejlesztési stratégiáját, melynek egyik pillére a „Sulivívás”, egy igazi sikertörténet a vívó sportág fejlesztésében. Jelenleg az MVSZ 52 tagszervezete működik együtt oktatási intézménnyel, ahol tanóra vagy szakkör keretében lehet elsajátítani a vívás alapjait. Az elmúlt években folyamatosan emelkedett a programban résztvevő egyesületek, intézmények és gyerekek száma is. A tavalyi évben már 112 iskola 3475 diákja vett rész a programban. „A XIXO magyar üdítőital márka számára mindig kiemelten fontos volt az egészséges életmód, azon belül is a sportolás, az aktív életforma támogatása. Idén a Magyar Vívószövetséggel való közös együttműködésünk keretében számos rendezvényen aktívan részt veszünk mi is. Szeretnénk, ha minél több fiatal élne aktív, sportos életet és választana magának egy olyan sportágat, melyet örömmel, lelkesen űz” – nyilatkozta Fodor Imola Lilla a HELL ENERGY Magyarország Kft. XIXO brandért felelős marketingigazgatója.

A tavalyi év nagy sikerére való tekintettel a szövetség az ebben az évben is megrendezte a Sulivívó találkozót. Idén a Sulivívó találkozóval egybekötve kerül megrendezésre az Országos Diákolimpia is öt korcsoportban, mindkét nem számára, mindhárom fegyvernemben. A kezdő gyerekek játékos feladatokból álló tudáspróbán vettek részt az április 27-én a BOK Csarnokban megrendezésre kerülő eseményen. Tegnap közel 800 gyermek adott elméleti és gyakorlati szinten egyaránt számot arról, hogy mit sajátított eddig el a legeredményesebb magyar olimpiai sport alapjaiból.  Az Országos Diákolimpia résztvevők egyéni versenyszámokban április 28-án, csapat versenyszámokban pedig április 29-én mérhetik össze tudásukat, szintén a Dózsa György úti Stadionban.

Az idei rendezvényen jelen lesz a 2016-os olimpián, Rio de Janeiroban érmet szerző Szász- Kovács Emese, a londoni címét megvédő Szilágyi Áron és az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállítású bronzérmes férfi párbajtőr csapat is. Az olimpiai érmesek mellett természetesen számítunk az utánpótlás válogatott vívók közreműködésre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!