BOON - PR cikk

2016.09.15. 11:20

Közlemény a FŐGÁZ-hoz átkerülő fogyasztóink számára

<strong>A TIGÁZ Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt Ügyfeleit, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával 2016. október 1-jei dátummal megszünteti földgáz egyetemes szolgáltatói tevékenységét.</strong>

A TIGÁZ Zrt. ezúton tájékoztatja tisztelt Ügyfeleit, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyásával 2016. október 1-jei dátummal megszünteti földgáz egyetemes szolgáltatói tevékenységét.

A Hivatal a FŐGÁZ Zrt.–t (www.fogaz.hu) jelölte ki a TIGÁZ Zrt. érintett fogyasztóinak átvételére, és földgázzal történő további ellátására.

A szolgáltatóváltás a földgázellátásról szóló 2008. évi XL. törvényben foglaltak szerint történik.

A szolgáltatóváltással kapcsolatban Önnek nincs teendője.

A TIGÁZ Zrt. ügyfeleinek földgáz egyetemes szolgáltatási szerződései az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva automatikusan megszűnnek, míg a FŐGÁZ Zrt.-vel a szerződések az átadás időpontjában a törvény erejénél fogva automatikusan létrejönnek, új szerződés megkötésére nincs szükség.

A TIGÁZ Zrt. által kibocsátott utolsó számláját becsült fogyasztás alapján állítjuk ki (ha az Önnél felszerelt mérő éves leolvasása nem erre az időszakra esik, senki sem fogja zavarni Önt szeptember végén mérőleolvasás miatt).

A TIGÁZ Zrt. által kiállított számlán szereplő záró mérőállás azonos lesz az első FŐGÁZ Zrt. számlán szereplő nyitó mérőállással. Mivel mindkét társaságnak ugyanazt a tarifát kell alkalmaznia a számlázásnál, az Ön számára kibocsátott számlákon szereplő mérőállás és a gázmérő szeptember 30-ai tényleges állása közötti kisebb eltérés Önt nem érinti hátrányosan.

Felhívjuk továbbá szíves figyelmét, hogy a TIGÁZ Zrt. 2016. szeptember 30-áig fenntartja magának a jogot arra, hogy a felhasználási helyen a gázszolgáltatást felfüggessze, amennyiben a felhasználási helyen 60 (nem lakossági felhasználók esetén 30) napot meghaladó tartozás keletkezik. Amennyiben a felhasználási hely kikapcsolásra kerül, 2016. október 1. után csak abban az esetben kerülhet sor a visszakapcsolásra, ha a TIGÁZ Zrt. megerősíti a FŐGÁZ Zrt. felé, hogy Ön rendezte a TIGÁZ Zrt.-vel szemben fennálló tartozását.

Az október 1.-je utáni szolgáltatással és szerződéssel kapcsolatos kérdéseikkel már a FŐGÁZ Zrt. ügyfélszolgálatát keressék (www.fogaz.hu).

Az átadás-átvételi folyamat a szolgáltatás minőségét, zavartalanságát és folyamatosságát nem befolyásolja. A TIGÁZ Zrt. és a FŐGÁZ Zrt. szorosan együttműködik a felhasználók szerződéseire vonatkozó adatok, információk átadásában, amelynek folyamata törvény által szabályozott.

A szolgáltatóváltás miatt személyesen nem keresik meg Önt sem a TIGÁZ Zrt., sem a FŐGÁZ Zrt. munkatársai. A TIGÁZ Zrt. és a FŐGÁZ Zrt. munkatársai Önnek nem visznek házhoz semmilyen pénzösszeget, nem kérnek helyszíni készpénzes kifizetést.

A földgázelosztási tevékenységet továbbra is a TIGÁZ-DSO Kft. (vagy a területileg illetékes földgázelosztó társaság) látja el.

További szolgáltatóváltással kapcsolatos információért, kérjük, keressék fel weboldalunkat: https://www.tigaz.hu/szolgaltatovaltas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!