BOON - PR cikk

2015.02.02. 11:51

Eredményes évet zárt a Jánosik Kft.

<strong>Az előzetes mérlegadatok szerint sikeres évet zárt tavaly a Jánosik és Társai Kft., a</strong> <strong>2014-es 7,6 milliárdos árbevételi tervet túlteljesítették.</strong>

Az előzetes mérlegadatok szerint sikeres évet zárt tavaly a Jánosik és Társai Kft., a 2014-es 7,6 milliárdos árbevételi tervet túlteljesítették.

Ez a mutató várhatóan 8, 3 milliárd körül alakul, úgy hogy 430 millió Ft-os eredményt értek el - Zöld István ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint.

Eltérő dinamikával ugyan, de mind az öt ágazatuk fejlődni tudott és pozitív eredménnyel zárta az elmúlt évet. A cég eredményeihez legnagyobb mértékben a takarítási ágazat járult hozzá. A 3,7 milliárd forintos árbevétel, csaknem 30 százalékos emelkedés a 2013-as bázishoz képest. Az építőipari ágazat 3,5 milliárdos árbevétele 20 százalékos növekedés a tavalyelőttihez viszonyítva. Az üzletág pozitív alakulásában az építőipar kedvező folyamatai is közrejátszottak, illetve az is, hogy a Jánosik épület-üzemeltetési üzletága egyre növekvő számban teljesít építőipari megrendeléseket is. A cég az őrzés-védelem terén 430 millió forintnyi megrendelést szerzett tavaly. Ezen a területen különösen éles a piaci verseny, ám tevékenységük 25 százalékos pluszt ért el a 2013-as adatokkal összevetve . Jelentős mértékben növekedett (csaknem 30 százalékkal) az üzemeltetési, illetve a külterületi gondozási szolgáltatás (40 százalékkal).

Összességében elmondható, hogy a cég piaci helyzete és gazdálkodása több év távlatában is kiegyensúlyozott - mondotta az ügyvezető igazgató. Az idei esztendőt tekintve optimista és töretlen fejlődést vár. Ez akár 10 százalék körüli árbevétel és hasonló arányú eredmény növekedést is jelenhet. Abszolút számokban kifejezve: idén megcélozzák a 9 milliárdos árbevételt. A megkötött szerződések jó alapot adnak erre. Több pályázatban jelenleg is érdekeltek, versenyben vannak. Bizakodóak, hogy a növekvő uniós pályázati pénzek a KKV szektor szereplőinek, így nekik is kedvezőbb mozgásteret biztosítanak. Vannak még szabad kapacitásaik. Várják az érdeklődők jelentkezését telefonon, vagy a www.janosikkft.hu honlap ajánlatkérő oldalán.

A tények azt mutatják, hogy a középvállalati kategóriából jelentőset léptek a nagyobb feladatok, akár milliárd fölötti megrendelések teljesítése felé. Ehhez a képességek nagy részével már most rendelkeznek, a többi feltételt pedig belátható időn belül meg tudják teremteni. A növekedésük egyenes következménye, hogy a Jánosik és Társai Kft. megfontoltan és főleg megalapozottan halad a nagyvállalati kategória irányába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!