BOON - PR cikk

2014.12.12. 14:48

Sárközi Tibor lett Borsod megye legkreatívabb fiatal vállalkozója

<strong>A miskolci I. helyezett szerint a turizmus fejlesztése lehet a munkahelyteremtés jövője Miskolcnak és a megyének. A Novashop Számítástechnika vezetője egy rendezvényszervező céggel pályázott.</strong>

A miskolci I. helyezett szerint a turizmus fejlesztése lehet a munkahelyteremtés jövője Miskolcnak és a megyének. A Novashop Számítástechnika vezetője egy rendezvényszervező céggel pályázott.

Sárközi Tibor, a Novashop Számítástechnika vezetője lett 2014 legkreatívabb fiatal vállalkozója Miskolcon, aki a Fivosz „Miért érdemes Borsodban maradni” pályázati felhívásra foglalta össze elképzeléseit. Szerinte az idegenforgalom fejlesztése nagymértékben, és hosszú távon megnövelné a foglalkoztatást a térségben.

- Egy képzeletbeli nyertes pályázatból 50 millió forintot egy non profit rendezvényszervező cégbe fektetne, és olyan attrakciókat valósítana meg itt a térségben, aminek országos szinten hírértéke van, és külföldi turistákat is vonzana. – mondta a díjazott.

A projektben résztvevő kisvállalkozókat pedig vállalkozó iskolával, és kedvezményes helybérleti lehetőségekkel támogatná.

A térség boldogságszintjének növelése érdekében korcsoportoknak megfelelő rendszeres programokat szervezne az emberekhez közel, például egy kilométer gyűjtő játékkal buzdítaná mozgásra a fiatalokat.

A díjat átadó Falucskai Attila, aki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége B.-A.-Z megyei elnöke, elmondta, hogy a pályázattal az volt a céljuk, hogy változtassanak egy kicsit a fiatalok gondolkodás módján és ötleteket gyűjtsenek, amelyek megvalósítása fejleszti a régiót.

Véleménye szerint az eredmények elérése érdekében össze kell fogni, hogy a fiatalok is boldoguljanak a térségben. Ne legyenek pesszimisták, ne azon gondolkodjanak, hogy elhagyják a megyét, hanem itt helyben lássák meg azokat a dolgokat, amin ha változtatnak, akkor ők is pozitív hatással tudnak lenni a környezetükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!