BOON - PR cikk

2014.04.08. 15:08

Arccal az ipar felé

Az intézet új vezetője szerint a BAY-LOGI-ban megvalósuló fejlesztések és változások eredményeként további munkahelyek jöhetnek létre Miskolcon.

Az intézet új vezetője szerint a BAY-LOGI-ban megvalósuló fejlesztések és változások eredményeként további munkahelyek jöhetnek létre Miskolcon.2014. február 1-től Dr. Grasselli Norbert, a BAY-LOGI (Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Logisztikai és Gyártástechnikai Intézet) intézetigazgatója. A végzettségét tekintve közgazdász szakember a debreceni INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökségtől igazolt Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézet-hálózatának miskolci intézetéhez. Az innovációs menedzsment, üzletfejlesztés, PR, marketing, nemzetközi kapcsolatok területén egyaránt otthonosan mozgó szakember elsődleges célja, hogy az intézetben zajló kiemelkedő kutatásfejlesztői munka eredményeként a BAY-LOGI a jövőben minél több innovatív termékkel és szolgáltatással jelenjen meg a piacon.

 

Dr. Grasselli Norbert, intézetigazgató

A gazdasági szemléletű vezető céljai megegyeznek az országos hálózatú Bay Zoltán Kft. törekvéseivel. Az miskolci BAY-LOGI mellett további három intézetben (Biotechnológiai Intézet, Infokommunikációs Technológiai Intézet, Anyagtudományi és Technológiai Intézet) zajlik hazai és nemzetközi szinten is kiemelkedő színvonalú K+F tevékenység.

Az országos kutató-fejlesztői hálózat fejlesztéseiben rejlő üzleti lehetőségek kiaknázása, valamint a hazai és nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, a nagyratörő üzleti és szakmai célok elérése érdekében jött létre a központi intézményen belül a Stratégiai Igazgatóság (BAY-STRAT). Ennek vezetésével pedig nem mást, mint a BAY-LOGI leköszönő vezetőjét, Lenkeyné Dr. Biró Gyöngyvért bízta meg a menedzsment, aki a BAY-STRAT vezetése mellett, a központi szervezet ügyvezető igazgatóhelyettesi pozícióját is betölti a jövőben.

 

Lenkeyné Dr. Biró Gyöngyvért 1997-ben a Miskolci Egyetemről, az akkori intézetigazgató, Prof. Tóth László hívta az akkor még csak szárnyait bontogató BAY-LOGI-hoz. „Sokan nem értették, hogy miért adom fel a közalkalmazotti állásomat az egyetemen, miért cserélem a biztosat valami bizonytalanabbra". Az azóta eltelt, közel 20 év Lenkeyné Dr. Biró Gyöngyvért igazolta, aki Prof. Tóth Lászlóval közösen fejlesztette, építette fokozatosan a BAY-LOGI szakmai csapatát. Munkájuk eredményeként az intézet mára szinte maximális kihasználtsággal üzemelő laboratóriumai és osztályai olyan nagynevű vállalatokkal működnek együtt, mint a MOL vagy az AUDI, de a Paksi Atomerőműnél megvalósuló fejlesztésekben és az üzemidő hosszabbításával kapcsolatos projektekben is komoly feladatokat végez az intézetnél dolgozó, magas szakmai felkészültséggel és tudással rendelkező szakembergárda. A BAY-LOGI-nál eltöltött évek alatt Lenkeyné Dr. Biró Gyöngyvér elmondása szerint folyamatosan arra törekedett, hogy egy a piac felé nyitott, innovatív, fenntartható módon fejlődő és nemzetközi szinten is versenyképes intézetet működtessen.

Ez a szemlélet nagyon közel áll a Bay Zoltán Kft. jelenlegi menedzsmentje által képviselt „arccal az ipar felé" szlogennel összefoglalható megközelítéshez. Ennek a szemléletnek a létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, hogy az egyébként állami tulajdonban lévő, országos kutatóhálózat nem szorul állami támogatásra, a piacról tartja fenn magát és még ilyen feltételek mellett is folyamatosan bővül. „Beszédes adat, hogy ma már közel kétszer annyian dolgoznak a Bay Zoltán Kft. kötelékében, mint két évvel ezelőtt" – mondta a Lenkeyné Dr. Biró Gyöngyvér.

Nem véletlen, hogy a most távozó, ugyanakkor a központi szervezet ügyvezető igazgatóhelyetteseként komoly feladatok előtt álló szakember vezetése alatt a miskolci intézet (szó szerint) is kinőtte magát. A frissen kinevezett intézetvezető, Dr. Grasselli Norbert szerint elérkezett az idő, hogy a város több különböző pontján üzemelő egységek egy helyre költözzenek. Ennek, és a többi nagyratörő tervnek a megvalósítása és a kapcsolódó feladatok levezénylése már a BAY-LOGI új vezetőjére vár. „Reményeink szerint a folyamatosan bővülő és fejlődő BAY-LOGI-ban megvalósuló fejlesztések és változások eredményeként további munkahelyek jöhetnek létre Miskolcon, de emellett arra is komoly hangsúlyt fektetünk a jövőben, hogy megerősítsük a regionális nagyvállalatokkal az együttműködésünket. A BAY-LOGI véleményem szerint csak akkor lehet igazán sikeres, ha az itt zajló munka eredményeként a miskolci ipar is fejlődik" – mondta Dr. Grasselli Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!