BOON - Megyei kézilabda

2018.02.03. 15:32

ÓKC: Szép tavaszi álmaik lehetnek

Ózd - Optimistán várja az ózdi férfi-kézilabdacsapat az NB I/B-s bajnokság tavaszi nyitányát.

Ózd - Optimistán várja az ózdi férfi-kézilabdacsapat az NB I/B-s bajnokság tavaszi nyitányát.

Nem várt ponthullajtások és nagy bravúrok egyaránt megtalálhatóak az ÓAM-Ózdi KC férfi-kézilabdacsapatának őszi eredménysorában. A piros-kékek 14 ponttal végül a Keleti csoport ötödik helyén zárták a bajnokság első felét, de annyira szoros a mezőny, hogy nem csupán előre-, hanem hátrafelé is tekinteniük kell. Ózdon a keret az őszihez képest egyelőre változatlan maradt, ám az elmúlt hónapokban rendkívül egységes garnitúra kovácsolódott össze, ez lehet a csapat ereje a folytatásban is. Kemény munkával telt a január, hazai edzések és hat felkészülési meccs szerepelt a gárda programjában, így várják a szombati bajnoki rajtot.

Rövid kispad

– Tisztességesen elvégeztük a tervezett munkát, de sajnos az elmúlt hetekben betegség és sérüléshullám söpört végig a srácokon – mondta néhány nappal a tavaszi nyitány előtt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője. – Határozott, agresszív és gyors kézilabdát fogunk játszani, mert fizikálisan jó állapotban van a keret. Abban viszont csak reménykedni tudok, hogy a nyitányra mindenki hadra fogható lesz. Nem vagyunk sokan, elég rövid a kispad, ezért lényeges, hogy a kulcsjátékosaink hozzák a tőlük elvárt minőséget. Amennyiben egy közepestől jobb kapusteljesítményt tudunk hozni, e mellé pedig legalább három átlagon felüli mezőnyteljesítmény párosul, akkor ebben a bajnokságban bárkinek méltó ellenfelei leszünk.

Erőviszonyok

Szakál György szerint a szezon második fele is érdekes, kiegyensúlyozott lesz az NB I/B-ben. A Balmazújváros meggyengülésével némelyest átrajzolódhatnak az erőviszonyok, de az átigazolási hírek hallatán vélhetően az Algyő erősödik meg legjobban. A Békés, a Mezőkövesd, a Nyíregyháza és a Kecskemét is komoly csapattal rendelkezik, de az ózdiak saját magukat is ebbe a kategóriába sorolják.

– Ősszel bebizonyítottuk, hogy a jó képességű ellenfelekkel szemben mindig jobb meccseket játszunk – utalt vissza az ÓAM-Ózdi KC edzője. – A kellemetlenebb stílusú csapatokkal szenvedtünk meg, bízom benne, hogy ebből a szempontból sikerül előrelépnünk. Ez a mezőny egyébként annyira kiegyensúlyozott, hogy tudás alapján a csapatok között két-három gól különbség lehet, nagyobb differencia nem feltétlenül mutat reális képet. Annak örülök, hogy az elmúlt évek hazai mérlegén javítani tudtunk, szeretnénk ezt a formát megőrizni, hiszen a saját otthonunkban a közönség komoly segítséget jelent számunkra.

Az ÓAM-Ózdi KC a tavaszi szezonban két rangadóval kezd: szombaton a Nyíregyházát fogadják a nyitányon, majd ahhoz a Kecskeméthez utaznak, amely a nyitókörben szabadnapos lesz. Ez a két találkozó – siker esetén – komoly lendületet adhat az ózdiaknak, hiszen egy esetleges négypontos rajt elérhető közelségbe hozhatja a dobós esélyeket. Persze a klubnál azt is tudják, hogy nagyon hosszú menetelés vár rájuk, és minden egyes meccsen, minden egyes pontért alaposan meg kell majd küzdeniük.

ÉM-ME

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!