Helyi közélet

2012.04.18. 09:09

Az Áfonyásból a Gesztenyésbe és a Szilvásba költöznek

Miskolc - A Martin János szakképző nyolcból egybe, az Áfonyás úti óvoda egyből háromba költözik.

Miskolc - A Martin János szakképző nyolcból egybe, az Áfonyás úti óvoda egyből háromba költözik.Amennyiben a miskolci testület úgy dönt, hogy a Gárdonyi Géza Általános Iskolát átadja a római katolikus egyháznak, akkor a Martin János Szakképzőnek költöznie kell. Emiatt az Áfonyás úti óvoda sem marad a helyén, - ahogy Papp Zsolt, a humán főosztály vezetője fogalmazott - a többi avasi óvodába kerülnek a csoportok.

"Az Áfonyás utcai óvodába költözik a Martin János Szakképző, az iskola ugyanis jelenleg a városban szétszórva, nyolc különböző csoportban működik" - ismertette a jelenlegi helyzetet a főosztályvezető. Folytatta: a költözés után egy egységben zajlana a fogyatékkal élők képzése. "Az óvodások - a csoportok megbontása nélkül, óvónőkkel, dadusokkal együtt - költöznének az avasi óvodák jelenleg kihasználatlan csoportszobáiba. A döntés előtt megvizsgálta az önkormányzat a miskolci intézményrendszert. E-szerint az avason az óvodások eggyel kevesebb épületben is elférnek. Ha a döntést a közgyűlés meghozza, az átalakítás során akkor is alapelv hogy az óvónők maradnak a csoportjukkal, így a gyerekek nagy változást nem éreznének, mivel az óvodai épületek sincsenek túl messze egymástól az Avason" - mondta Papp Zsolt.

Mit szólnak a szülők? A főosztályvezető szerint az óvoda vezetése és a szülők is belátták - önkormányzattal való - egyeztetés után, hogy a döntés szükséges. Kérésüknek sincs akadálya: az 5 csoport együtt marad az óvónőkkel együtt - jelentette ki.

Az óvoda összevonás jár-e elbocsátással? Erre nemmel válaszolt Papp Zsolt.

A Martin János Szakképzővel mi lesz? "A szkképző működésében semmilyen változás nem áll be. Helyzetük csak javul, mivel a város különböző, távolabbi pontjain lévő telephelyeikről a közvetlen közelbe, gyakorlatilag egy tömbbe kerülnek a csoportjaik" - tudtuk meg. Az egyház mennyi pénzért kapja meg az iskolát? "A Római Katolikus Egyház veszi át, fenntartási, feladatellátási kötelezettséggel, térítés mentesen kapja használatra az épületeket" - válaszolta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában