Jegyzet

2022.02.08. 16:00

A kevés több

Amikor az ember gyermekébe, aki munkája közben zavartalanul közlekedik a zöld lámpánál, frontálisan belezúg egy piroson áthajtó háborodott, akkor kevésbé elmélkedik a baleseti statisztikák alakulásán.

Pap Gyula

Pap Gyula

Az adott eset ellenére vagy még inkább lehet örülni a ténynek, hogy megyénkben a múlt év első három negyedében lakosságarányosan a legkevesebb balesetet regisztrálták. Ám az alapidegesség fokozódik, ha tudatába kerülünk, hogy az elsőre kedvezőnek tűnő adat ellenére a halálos balesetek száma viszont csaknem megduplázódott, és minden tizedik esetben a szonda is elszíneződött. 

Jellemző, hogy a karambolok majdnem mindegyikénél a gépjárművezetők hibáztak, és sajnos a relatív gyorshajtás is jelentős mértéket tesz ki a balesetek bekövetkezésénél. Külön társadalmi jelenség a felelőtlen attitűd, melynek lényege a szabályok figyelmen kívül hagyása. Így jogos a szigor, és az örvendetes alacsonyabb esetszám sem sokat ér, ha a másik oldalon egyre több a halott vagy sérült polgártárs. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!