Jegyzet

2022.01.19. 17:31

Iskola-mustra

Pap Gyula

Pap Gyula

Manapság már kevésbé tudunk lamentálni, hogy menjen-e általánosba szemünk fénye, vagy a feje lágyának még további beérésre van szüksége. Szakemberek döntik el, ha kétes az iskolaérettség, és nincs pardon, ha eljött az idő. Így talán kevesebb túlérett nyolcadikos „gengszterkedik” majd az utolsó évben minden mással törődve az iskolán kívül. Ez utóbbin segíthet a hat-, illetve nyolcosztályos képzés megpályázása is.

 

Vannak, akik még emlékeznek a szabályozásra, miszerint a lakhely szerinti általánost vehettük célba, ma a választás lehetősége és a felelőssége is a miénk. A tanulókért való küzdelem arra sarkallja az intézményeket, hogy lehetőségeikhez mérten minél nagyobb gondot fordítsanak az alap tantárgyi követelményeken túl érdekes és hasznos tartalmak kínálatára. Legyen az nyelvoktatás, sportos kiegészítők vagy művészeti képzés ajánlata.

 

Nem árt, ha tisztában vagyunk a csimota képességeivel, érdeklődésével, és főként hasznos, ha ő választ olyat, amilyen környezetben szeretne minimum négy évet eltölteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!