Jegyzet

2021.12.11. 07:00

Szezon

Az ember szereti a mindennapjait ünnepekkel megtűzdelni, hogy színesítsék az életet. Szülinap, névnap, állami ünnepek, karácsony…

Bacsó István

Forrás: ÉM

Ezeket lehet várni, felkészülni rájuk, ezek jó alkalmak a család vagy a tágabb közösségek összehozására, a közös élmények gyarapítására. De a legújabb korban lehetőséggé váltak a kereskedelem számára is több és több termék értékesítésére. Az ünnepeink szezonokká lettek. Húsvéti szezon, karácsonyi szezon, tavaszi, nyári, őszi, téli szezon. Egymást érik már a szezonok. Bevásárlási szezon az egész év. A mazsolák benne a különböző akciók. Legutóbb a Black Friday, amelyről azt olvashattuk, nem hozza már a régi nagy forgalmat. De hogyan is hozná, ha minden héten van egy Black Friday, csak más néven? Talán csak az uborkaszezon marad el lassan, erről gondoskodik a közélet.

Új szezon van, az adventi. Előkészület lenne ez egy szülinapra. Lelki felkészülés, ráhangolódás egy bensőséges családi, közösségi ünnepre. Hogy ilyen lesz-e, vagy csak egy újabb stresszes, de kereskedelmileg hasznos rohanás az ajándékokért, rajtunk múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!