Jegyzet

2021.12.29. 07:02

Kari csere

Kedves szokás a karácsonyi ajándékvásárlás az ünnep előtti lótás-futással, tervezés/kivitelezés közötti izgalommal, és a beteljesedés: az öröm a célszemély arcán, mely szerencsés esetben őszinte boldogság.

Pap Gyula

Pap Gyula

Kedves szokás a karácsonyi ajándékvásárlás az ünnep előtti lótás-futással, tervezés/kivitelezés közötti izgalommal, és a beteljesedés: az öröm a célszemély arcán, mely szerencsés esetben őszinte boldogság. Vannak aztán a vis maior esetek, nem is az időnkénti „nem pont erre számítottam, de sebaj, lesz jövőre is karácsony” feeling, hanem a szép-szép, de nem az én méretem szomorkodás. Ez esetben is van megoldás, hiszen ezért találták ki az árucsere intézményét. Így az ünnep utáni napok is aktivitással tudnak megtöltődni – ha a lelkes ajándékozó elrakta a blokkot –, el lehet zarándokolni az adott üzletbe a reménységgel, nem az utolsó akciós darabot kaptuk. Ha sikeres a csere, működik az elnyújtott élvezet mechanizmusa, az ünnep utáni örömérzet. 

 

Egyszerűbb a helyzet a nem megfogható ajándékokkal, a karácsonyi kedves szavak, meghitt együttlét, felhőtlen kacagás bónuszai maradandóbbak a legfényesebb ajándéknál, és még cserélni sem kell őket, legföljebb egymás között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!