Jegyzet

2021.12.01. 17:05

Empátia

Vitatható, hogy kinek lesz nehezebb mától az iskola, óvoda kapujában, a gyereknek vagy a szülőnek.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

A reggeli búcsúzás része egy ölelés, puszi, meg utána még egy, meg még egy, amiért visszaszalad az ovis a hozzátartozója karjaiba. A helyzetet nehezíti, hogy mától védettségi igazolvány nélkül a szülők be sem mehetnek az intézménybe. A gyerekek gyorsan alkalmazkodnak. Pár nap, és megtanulják, hogy anya vagy apa csak az ajtóig jöhet. De mi a helyzet azzal az édesanyával, aki már előre stresszelte a gyerekét, és hangosan kiabált az óvodában, hogy ő ugyan nem enged, ha a gyerek sírni fog, inkább nem hozza, otthon marad vele.

Pedig az óvodapedagógus semmiről nem tehet, csak betartja a szabályokat. Hétfőn elkérték az óvodában a védettségi igazolványom számát, apáét, nagymamáét és nagyapáét is. Mindenkiét, aki hozza-viszi a kicsiket. Szó nélkül megadtam. Nem hangoskodtam, nem háborodtam föl, tudomásul vettem. Megoldottam egy problémát konfliktus nélkül. Ezt kellene mindenkinek tennie, és ha eddig nem ment túl jól, akkor gyakorolni az empátiát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!