jegyzet

2021.12.03. 07:02

Csomag

Mennyivel jobb lenne, ha valóban a Mikulás töltené meg a kis csizmákat a december 6-ra virradó éjjelen!

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Mindezt ez esetben úgy képzelem el, hogy minden gyermek ugyanolyan minőségű, ugyanazt a mennyiségű édességet kapná, amit maximum tényleg csak az egész éves rossz magatartás befolyásolhatna negatívan.

Nem lennének kirívó különbségek, a nehezebb sorsúak is ugyanabban a boldogságban részesülhetnének, mint tehetősebb társaik. Nem lennének az édességekkel tömött polcok között dilemmázó szülők, nagymamák, hozzátartozók, akik azon töprengnek: vajon örülni fog-e a gyermek a színes csomagolásba rejtett bóvli finomságnak, vagy most az egyszer áldozzon a drágábbra a családi büdzséből.

Ha valóban a Mikulás töltené meg a kis csizmákat, azzal hatalmas terhet venne le családok millióinak a válláról. Nem lenne az ünnepre való készülődés egy őrült hajsza, komoly matematikázás, mikor, mire és mennyi jut. Lehetne olyan, amilyennek mindenki elképzeli: meghitt és boldog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!