Jegyzet

2021.11.15. 09:00

Útveszejtő

Hullámokban tör ránk a járvány és ezzel együtt a maszkviselési kötelezettség és a különböző oltási javaslatok is.

Detzky Anna

Forrás: ÉM

Újabb és újabb rendelkezések váltják egymást, amelyek próbálnak az élet bonyolultságához alkalmazkodni. Időnként a jó szándék ellenére is nehéz követni ezeket. Például jobban el kell gondolkodni rajta, hogy ki minősül kontaktszemélynek, kikre és milyen hosszan vonatkozik a karanténkötelezettség, vagy mennyi ideig nyújt védelmet egy vakcina.

A világhálónak köszönhetően ma már annyi információ bombáz bennünket, hogy abból alig lehet kiválasztani a megbízhatót. Ebben még a műveltség sem feltétlenül segít, hiszen nem érthetünk az összes tudományághoz. Napjainkban kulcsfontosságú a bizalom, de mégis általános bizalmatlanság jellemez bennünket. Nem is csoda, hiszen könnyű elveszni az eltérő érdekek által vezérelt vélemények erdejében. Mintha az alternatívák sokasága eltorzítaná a természet adta igazságot. Pedig valóság csak egy van, amely működteti ezt a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!