jegyzet

2021.11.12. 20:02

Ősi szakma

Meg vagyok győződve róla, hogy hamarabb tűnik el a földről a gyermekmunka vagy az éhezés, mint hogy eltűnjenek a prostituáltak.

Horváth Imre

Fotó: ÉM Archívum

Nem véletlenül hívják ősi szakmának: a szexuális szolgáltatás áruba bocsátása valóban egyidős az emberiséggel. Lehet ellenezni, utálkozni, undorodni, de a szexiparban bizony hatalmas pénz van, és folyamatos, nem szűnő a kereslet iránta. Ezzel még önmagában nem is feltétlenül lenne baj, ha nem kapcsolódna hozzá számtalan bűncselekménytípus.

A történelem során nagyon sok országban rengeteg próbálkozás volt arra, hogy valahogyan eltüntessék a szakma képviselőit, vagy legalábbis keretek közé szorítsák a tevékenységet, de ezek a legtöbb esetben nem működtek, vagy legalábbis nem érték el a céljukat. Egy ilyen törekvés a türelmi zóna is, ami akár működhetne is – legalább nagyjából. A probléma az, hogy édeskevés, ha azt mondják a prostituáltaknak, hogy mostantól csak itt dolgozhattok, ha ehhez nem teremtik meg az alapvető feltételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!