Jegyzet

2021.11.21. 17:30

Hullámtörés

A különböző felmérések szerint azt, hogy a pandémia különböző szakaszában, hullámai között hogyan alakul az „oltakozási” kedv, számos tényező befolyásolja.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

A vakcinák megjelenésének kezdeti időszakában, a kevés gyakorlati tapasztalat miatt, nehezebben indult meg a védőoltás felvételének folyamata. Később a megbetegedések számának növekedése ösztönzőleg hatott, sokan, akik addig hezitáltak, döntöttek a vakcinás védekezés mellett. Az egyéni megközelítésen túl nagy hangsúlyt kapott a csoportos, társadalmi aspektusa is a védőoltásnak, a sokat emlegetett nyájimmunitás megszerzése első körben megoldásnak tűnt. A vírus szezonális pangása idején visszaesett az oltásra hajlandók száma, azonban egy újabb hullámmal kell szembenéznünk.

Pedig fontos, hogy kedvvel, pozitív hozzáállással vegyük fel a védőoltást, mert az ehhez kapcsolódó viselkedési attitűd jelentős hatással lehet védettségünkre, arra, hogy hogyan tudunk úrrá lenni a vírusfertőzésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!