Jegyzet

2021.10.21. 20:02

Vágyak, valóság

Ha erősen és hosszú időn át vágyunk valami után, és azt – kitartó várakozás után – megkapjuk, gyakran előfordul, hogy nem éljük meg a várt katarzist.

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

Az elért cél, a megkapott érték már nem olyan mértékű, mint előtte elképzeltük. Rontja a helyzetet, ha közben sokszor megígérték nekünk az ominózus dolgot, de ugyanannyiszor csalódnunk kellett benne.

A 26-os út mentén, például Sajószentpéteren élők – nem túlzás – hosszú évtizedek óta vágyakoznak az iránt, hogy az évről évre egyre gyarapodó gépjárműforgalom csökkentése végett épüljön már meg végre az elkerülő út. Az ígéretektől már roskadozik a padlás, és bizony az esztendők során egyre apadt azoknak a száma, akik töretlenül hittek benne, hogy egyszer csak megépül a nagyon várt út. Igazából még a megvalósulás reményéről szóló legutóbbi hírek sem győztek meg mindenkit arról, hogy vége az ígérgetések korának, és a tettek veszik át a ­terepet. Márpedig így ­történt, az út épül, és a vágyott dolog valósággá válik. Már csak a katarzist kell megélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!