Jegyzet

2021.10.29. 13:30

Út a jövőbe

Régi álom vált valóra azzal, hogy vadonatúj autópálya köti össze a borsodi megyeszékhelyet Kelet-Szlovákia „fővárosával”, Kassával.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

Ezen is túlmenően gyakorlatilag az egész Felvidék elérhetővé válik a modern úthálózat igénybevételével. Az sem mellékes, hogy a fejlesztés része a Via Carpatia 3300 kilométeres észak–déli nemzetközi közlekedési folyosónak, mely kivitelezésénél Magyarország készült el a ráeső teljes szakasszal elsőként.

Hasonlóan fontos a hazai elérés fejlődése, az új útszakasz átadásával szervesen tud kapcsolódni a fejlődésért kiáltó, a legfrissebb fejlesztési tervekben kiemelt szereppel felruházott abaúji, zempléni térség az országos vérkeringésbe. A koncepcióban a kiemelt ágazatok között szerepel a turizmus, melynek alapfeltétele a komfortos megközelíthetőség.

A nettó 180 milliárdos beruházásnak köszönhetően nemcsak könnyedén leküzdhetőek lesznek a földrajzi távolságok, de elérhetővé válik a számos különleges értékkel rendelkező országrész felemelkedése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!