Jegyzet

2021.10.16. 14:02

Naponta világnap

Október többek között a látás és még néhány látással kapcsolatos világnap hónapja is.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Amikor egy-egy világnapról szóló írásom megjelenik a lapban, az örömmel tölt el, hiszen ezeknek a napoknak többségében a figyelemfelhívás, a szemléletformálás, az érzékenyítés a célja, amiben a nyomtatott vagy digitális sajtó is kardinális szerepet vállal.

A világnapok általában olyan betegségeket, társadalmi kisebbségeket állítanak középpontba, amikre világszinten érdemes jobban odafigyelni. Nem volt ez másképp az október 15-én számontartott fehér bot világnapján sem. Ekkor hivatalosan a vak és gyengén látó társainkat, az ő életükben felmerülő problémákat, továbbá a bennük rejlő lehetőségeket állítják reflektorfénybe.

Az ezzel a réteggel foglalkozó egyesületek nemcsak ekkor, hanem az év minden napján, minden erejükkel – a modern világ vívmányait bevetve – igyekeznek túllendíteni a nehézségeken az érintetteket és elősegíteni a teljes körű beilleszkedésüket a társadalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!