Jegyzet

2021.10.13. 17:34

Működik

Minden elmélet annyit ér, amennyi haszna a gyakorlatban van, szokták mondani.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Fotó: Edited By Alex

A tanárképzés átalakításának elmélete már elkészült. Ez a reform azonban nagy előnnyel indul. Van ugyanis egy olyan eleme, ami húsz éve kiválóan működik, és bebizonyította, hogy alkalmas a gyerekeket motiválni, ezáltal fegyelmezni. Ez pedig a Komplex Instrukciós Program, amelyet hazánkban a hejőkeresztúri általános iskolában honosítottak meg először. Az intézmény igazgatója nem akart belenyugodni, hogy az intézmény hátrányos helyzetű diákjai lemaradnak a tanulásban, év végén megbuknak, végül kimaradnak az iskolából.

Kovácsné Nagy Emese addig kutatott, amíg rá nem talált a KIP-re, mely lehetővé teszi különböző családi háttérrel és tudással rendelkező gyerekek együtt oktatását, nevelését. Ma már országszerte 180 iskola alkalmazza a módszert sikeresen. Az igazgatónak a tanárképzés megújításában is komoly szerepe van. Minden bizonnyal az is működni fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!