Jegyzet

2021.10.21. 07:02

Maszkot fel!

A mosható textilmaszkok egy ideje a szekrényben pihennek, maradt még néhány az egyszer használatos orvosi maszkokból is.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Ideje újra elővenni ezeket. Ha bármilyen légúti megbetegedéstől megvéd, akkor van értelme felvenni. Nagy arányban nő ugyanis a köhögő és prüszkölő emberek száma mindenhol. Abban a szakemberek is egyetértenek, hogy zárt helyen ajánlatos lenne a maszk viselése, még ha nem is teszik kollektívan kötelezővé. Nem csak a koronavírus miatt, hiszen más fertőzést is elkaphatunk, ami ellen nincs vakcina.

Az oktatási és nevelési intézményekben sorra dőlnek ki a gyerekek. Az óvoda, ahová a gyermekeim járnak, pang az ürességtől. Reggel, amikor átadtam őket az óvónőnek, a megszokott zsivaj helyett hatalmas csend fogadott. Szinte megrémültem. Visszatért az a nemszeretem érzés, ami azóta szorítja a torkomat és a mellkasomat, amióta a Covid–19 betette a lábát a világunkba. Végre kezdtünk visszatérni, voltak programok, élmények nekünk és a gyerekeknek is. Azonban lehet, hogy a következő elő­adás betegség miatt elmarad, hiszen a szerepbe nem ugorhat be akárki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!