Jegyzet

2021.10.07. 17:32

Elhagyva

Save Our Souls! (S. O. S.) Mentsétek meg lelkeinket!

Bacsó István

Bacsó István

Így szól a régi tengerészvészjelzés, amelyet általában a már süllyedő hajóról küldtek az éterbe szikratávírókon mint utolsó szalmaszálat vagy jajkiáltást. Aztán vártak a segítségre, amely vagy odaért, vagy nem.

Bizonyára nem véletlen, hogy az SOS Gyermekfalvak Alapítvány ezt a jelet választotta. Mert nemcsak a tengeren, de egy társadalomban is lehetnek emberek, különösen gyerekek bajban, elhagyatva, segítségre, mentőövre várva. Gyermeklelkek, akik vészjelzései gyakran nem is láthatók. Mert ki lát bele egy család életébe? Ki tudja, egy megromlott légkörben, feszült szülők között hogyan őrlődnek a gyerekek? Segíteni kell. Lelkeket menteni. Olyan könnyű hajótörést szenvedni, elsüllyedni. Felnőttnek is, gyereknek is, vétlenül.

Az elhagyotton, a süllyedőn, a szenvedőn segíteni szép hivatás. Az SOS Gyermekfalvak programban négyszáz gyereknek tudnak otthont, családot, ölelést, gondoskodást adni. Törekvésük most az, hogy október 7-e a gyermekvédelem napja legyen. Megérdemelnék!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!