Jegyzet

2021.09.04. 16:00

Útkeresés

A frissen felvett hallgatók közül többen izgatottak, ami az egyetemi évek kezdetét illeti – tapasztaltuk meg az ünnepélyes tanévnyitón járva.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM

Számukra még újdonságot jelent az intézmény, sőt mi több az egész egyetemváros, az órák, na és persze a közös bulik hangulata. A felsőbb évesek tárt karokkal várják őket, hogy tovább­örökítsék a hagyományokat, továbbadhassák gondosan félretett jegyzeteiket. Az oktatási intézmény pedig jelentős fejlesztésekbe kezd, melyekkel még magasabb szintekre emelhető a tudás.

Azonban az is teljesen normális, ha valakit inkább a kétség keríti hatalmába. Nem is csoda, amikor a legelső hivatalos alkalommal olyan mondatokat hallanak, hogy a „választással megpecsételték a sorsukat”, „kitűzték életre szóló céljaikat”.

Nagy szavak ezek, de sok esetben előfordul, hogy valami nem úgy alakul, ahogy azt korábban elterveztük. Ami viszont fontos, hogy az egyetem nemcsak egy területet érintő szakmai tudást ad, hanem lehetőséget is elindulni más irányok felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!