Jegyzet

2021.09.08. 07:00

Szabadon

Minden évszaknak megvan a maga szépsége.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Az ősz egyrészt pompázatos színeivel hódít, másrészt viszont menetrendszerűen megérkeznek vele a felső légúti betegségek. Ez hatványozottan igaz a kisgyermeket nevelő családokra. Az ovisok és kisiskolások szülei be is kalkulálhatják előre, hogy szeptemberben biztosan otthon töltenek pár napot a gyerekkel. Akármennyire fel van töltve a vitaminkészlet, valahogy ez elkerülhetetlen.

A Covid miatt sok szokásunk megváltozott. Elkezdtünk jobban figyelni egymásra, és ezt jó lenne megtartani. Ha tartjuk magunkat a szigorú szabályozáshoz, és nem visszük közösségbe a beteg gyereket – megjegyzem, ezt korábban is így kellett volna –, akkor kevésbé terjednek a vírusok. Ez bármilyen vírusra igaz. Mivel a 12 év alatti gyermekeket még nem lehet beoltatni Covid ellen, nekünk kell őket megóvni – és ezáltal másokat is – a betegségtől. A vakcina azonban nem véd az emberi figyelmetlenségtől, és az empátia hiányát sem pótolja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!