Jegyzet

2021.09.29. 20:00

Borban az igazság

Felfokozott várakozás előzte meg a Tokaj-Zemplén Fejlesztési Programot, melynek köszönhetően közel százötvenmilliárd forint kormányzati támogatásban részesül a térség.

Pap Gyula

Forrás: ÉM

Ennek keretében szerteágazó fejlesztések emelhetik a vidéket Magyarország – Budapest és a Balaton után – legjelentősebb turisztikai régiójává.

A térség jövője a korszerű és hatékonyan működtetett idegenforgalomban, az ahhoz kapcsolódó vendéglátásban, a borászaton nyugvó gasztronómiában van. A közút és a kerékpárút fejlesztésével javulhat a térség kincseinek megközelíthetősége. Párját ritkító turisztikai attrakció a 150 kilométer hosszú panoráma-kerékpárút, amely a szőlőültetvények között, borospincék mellett, várak tövében és érintetlen erdőkön át köti majd össze Tokajt Kassával, és elviszi a biciklis turistát Sárospatakra, Sátor­aljaújhelyre, Hollóházára, Szerencsre. A Tokaj-Hegyalja Egyetem megteremtése pedig hosszú idő óta az egyik legnagyobb intellektuális beruházás. Szerepet szánnak neki, hogy erősítse a Tokaji márka erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!