Jegyzet

2021.08.21. 09:40

Ünnep szabadon

A mostani augusztus 20-i ünnep – nem túlzás azt mondani – minden eddiginél grandiózusabbra sikeredett.

Szaniszló Bálint

Fotó: Edited By Alex

Még a múlt idő sem indokolt igazán, mert csak egy nap telt el a háromnaposra nyúlt ünnepi hosszú hétvégéből, van még két nap a dolgok kiteljesítésére. A „megaünnep” létjogosultságának persze megvannak a maga okai.

Szent István napját szoktuk nevezni Magyarország születésnapjának, most pedig nevezhetjük Magyarország újjászületésnapjának. A koronavírus-járvány ugyanis alaposan beleszólt az életünkbe, és azt is meghatározta, hogy mikor, melyik ünnepet, hogyan ünnepelhetjük meg. A sok-sok korlátozás nyomán igencsak szűkre sikeredtek az utóbbi másfél esztendőben ilyesfajta eseményeink. Most viszont, a korlátozások java részének feloldása után újra adott volt a lehetőség a közösségeknek, a településeknek, hogy olyasfajta ünnepeket rendezzenek, amelyek megelégedésére szolgálnak a helyben lakóknak, illetve éppen az ünnep miatt odalátogatóknak. A közös élmény emlékét megőrizzük.

Szaniszló Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!