Jegyzet

2021.08.07. 11:30

Tervek

Jól emlékszem, 2003 nyara volt (első munkáim egyike az Északnál), amikor bemutatták az Avas fejlesztési koncepcióját egy avasi borházban: több ezer oldalra rúgott.

Hajdu Mariann

Forrás: ÉM

Aztán emlékszem, amikor az Integrált Városfejlesztési Stratégia részeként is megismerhettük az Avas fejlesztésének terveit, abból később egy kapavágás sem valósult meg. Akkortól kezdve sokszor írtunk a városrész rettenetes állapotáról, majd az újabb fejlesztési elképzelésekről, de nem történt semmi. És ez csak a jelen. Az Avas fejlesztésének vágya régi ügy, hiszen több mint legenda az előző század elején született képeslap, ami azt írja: „Száz év múlva tavaszra, mi megy az Avasra? Sikló vagy libegő?”

Nos, a mostani fejlesztési tervekben egyik sem szerepel (egy kötélpályás jármű igen, de még nem e projekt részeként), de a mostani fejlesztési terveket úgy mutatták be, mint amiket hamarosan elkezdenek. Muszáj, hiszen az erre a célra nyert pályázati forrással 2022 végéig el kell számolni, ha nem sikerül, elveszhet a pénz. Az előző városvezetés idején született terveket a mostani valósíthatja meg. Reméljük, így lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!