Jegyzet

2021.08.25. 17:32

Tanszerek

Erősen közeledik a szeptemberi tanévkezdés. Aki eddig halogatta, az is elkezdi a napokban beszerezni a gyermeknek a tanszereket.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: ÉM

Emlékszem a virágos csomagolópapírra, amellyel anyukámmal az általános iskolai füzeteimet és könyveimet kötöttük be. Akkor még nem volt túl nagy választék ilyesmiből.

Ma már csak a pénztárca szabhat határt az elképzeléseknek, mert választék az van bőven. Azt hiszem, ma már nem is divat bekötni a füzeteket, csak műanyag borítóba tenni, mert az gyorsabb és praktikusabb. De az új tankönyvek élénk nyomdaillata még mindig megvan, még visszahozza a gyermekkori érzéseket. Hogy szerettem kézbe venni, átlapozni, tanulmányozni, hogy miről fogok tanulni az új tanévben, és büszkeséggel töltött el, hogy egy évvel felsőbb osztályba járok majd.

Ezek fontos mérföldkövek a gyermek életében, ami a felnőttkorig elkísér. Valami régi lezárása és egy új kezdete, ami csupa új kihívást, tapasztalást, tudást és örömöt is hozhat majd. Fontos, hogy ezt megőrizzük a gyermekeink számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!