jegyzet

2021.08.31. 11:32

Szerdától eljutási verseny

Ma, az elektronikus naplók korában, nem tudom, vannak-e még vicces bejegyzések.

Petri Nóra

Forrás: ÉM

Fotó:

Egyáltalán van-e még olyan hely ezen a felületen, mint az egykori üzenőfüzetben.

Két évtizeddel ezelőtt esett meg, hogy egyik ismerősöm fia az első tanítási napon kapott 1-est ebbe a füzetecskébe. A jegyhez a tanítónő csak annyit fűzött: a kisdiák mindezt sorakozásból kapta. Igen, nincs ilyen tárgy az iskolában, de úgy érezte, hogy ezt a skandalumot kénytelen írásba foglalni az üzenőben. A szülő sem volt rest, válaszolt a bejegyzés alá: „Tisztelt Tanárnő! Már gyakoroljuk itthon, de sajnos kevesen vagyunk…”

Szerdán pedig nagyon sokan leszünk... Buszon, villamoson, két keréken, két lábon és autókkal is. Sok szülő már hónapok óta készül, hogy minden rendben legyen. Több ezer tornazsák várja, hogy szerdán reggel egyetlen laza mozdulattal megfogják, és már induljanak is vele a tanév első tornaórájára, és persze több százan felejtik majd otthon is az ugyanilyen gondossággal előkészített felszereléseket. Mert ez egy ilyen nap. Újraindul az élet az iskolákban és az óvodákban, így az utakon is jön a tanév menetrendje. Reggeli és délutáni tömött buszok, villamosok és zsúfolásig telt forgalmi sávok, helyenként dugók. Szakértők ráadásul azt mondják, egyre többen választják majd az autót a tömegközlekedés kiszámíthatatlansága miatt.

A héten biztosan kiderül, hogy ki, hogyan készült fel és mit választ szeptember elsején: autót, villamost, buszt, kerékpárt vagy esetleg a gyaloglást. Egy biztos, vége a szünidőnek, és szerdán egyáltalán nem leszünk kevesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!